Ειδήσεις

Η τρωτότητα … του Μουζακίου – Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου


Αγαπητοί Πολίτες,  Με ανησυχία παρακολουθούμε τον κατακρημνισμένο βαθμό προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος στα ιστορικά τοπόσημα της περιοχής μας, εξ αιτίας των αέναων έργων δήθεν αποκατάστασης βλαβών «Ιανού, Daniel Elias κ.α.»

Δεν έχουν τελειωμό και μέτρο! οι μεγάλες εξαγγελίες, οι δεσμεύσεις, οι ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και η τεράστια ρύπανση στον Πάμισο, στον Παλαιοχωρίτη! στην Καισαριανή! στο Τουρκόμνημα, Ανάβρα! Καμαρούλα!  Απαλαίστρα! Λιθάρι! Βούρλα! Κορομηλιά, Κουλούρια, Κουκόσι κ.ά.

Δοκιμάζεται η κοινή λογική! η υπομονή και η αντοχή από τη διάρκεια και την αξιοπιστία! υλοποίησης των έργων της δημιουργικής ασάφειας! Παρά τον πακτωλό των εκατομμυρίων ευρώ! που σπαταλούνται στο ανακάτεμα των χαλικιών! στο πέρα δώθε των αναχωμάτων!στο πάνω-κάτω των συρματοκιβωτίων! Και τελευταία στα Οργώματα! Στα Καλουπώματα και στα Τσιμεντώματα της κοίτης του Παμίσου.

Ανύπαρκτο πλέον το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων στην κωμόπολη Μουζακίου και Αγνοούμενο! το σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Είναι τεράστιο και σχεδόν μη αναστρέψιμο το περιβαλλοντικό, υγειονομικό, οικονομικό, ψυχικό και ηθικό αποτύπωμα της μεγάλης και επαναλαμβανόμενης συμφοράς που μας βρήκε.

Δεν αντέχει η κοινωνία μας άλλες απώλειες και πνιγμούς! ανθρώπωνκαι περιουσιών, αδυνατεί δε να ζει σε μια διαρκή επικινδυνότητα εξ αιτίας των ύποπτων περιβαλλοντικών εξαιρέσεων! της αστοχίας μελετών! της κακοτεχνίας έργων! των λαθών! των παραλείψεων! της ανευθυνότητας! και της αδιαφορίας.

Εκατόν είκοσι (120!) χρόνια! Πνιγόμαστε! Κανένας δεν ακούει! Κανένας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά και σοβαρά! γεγονός που υποχρεώνει Κάποιους! να διενεργήσουν! Επιτέλους έλεγχο και να καταλογίσουν ευθύνες,

Γι αυτή την επικίνδυνα βλαβερή και επιζήμια για το κοινωνικό σύνολο, το περιβάλλον και τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, Κοροϊδία του αλόγιστου! του ανεξέλεγκτου! του ανεύθυνου! του ανέλεγκτου και του ατιμώρητου διαρκείας!

Και σα να μην έφταναν αυτά αντιμετωπίζουμε καθημερινά και τον ακατανόητο εφησυχασμό με το γαϊτανάκι! των πρώιμων και όψιμων δήθεν ερευνητών «Πλημμυρολόγων και Φραγματολόγων» μακράς και διαχρονικής σιωπής! αρμόδιων και αναρμόδιωνε λεγκτικών Κρατικών, Περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών.

Κατέστη Ευάλωτο! πλέον το Μουζάκι και χωρίς Πράσινο Πρόσημο!

Γι αυτό Βραχυπρόθεσμα! Μεσοπρόθεσμα! και Μακροπρόθεσμα!

«Αναζητείται…. Αυξημένη Αντιπλημμυρική Προστασία»

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα συνιστά στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενόψει της κακοκαιρίας
Επόμενο άρθρο Σε επιφυλακή ο μηχανισμός της Περιφέρειας λόγω κακοκαιρίας