Ειδήσεις

Η περιφερειακή αρχή Κουρέτα, συνεχίζει την πρακτική μεγάλων παρατάσεων ολοκλήρωσης έργων αποκατάστασης


Την ώρα που μιλά για γρήγορες τάχα αποκαταστάσεις απο τον ΝΤΑΝΙΕΛ η περιφερειακή αρχή Κουρέτα, συνεχίζει σταθερά την πρακτική μεγάλων χρονικών παρατάσεων ολοκλήρωσης έργων αποκατάστασης απο παλιότερα καιρικά φαινόμενα, όπως έκανε προηγούμενα και η περιφερειακή αρχή Αγοραστού, αφήνοντας εκτεθειμένες διάφορες περιοχές σε κινδύνους απο νέα καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, στην συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής Θεσσαλίας (12/9/24), προτείνεται να δοθεί νέα παράταση για την ολοκλήρωση εργολαβίας αποκαταστάσεων ζημιών, που είχαν προκληθεί απο καιρικά φαινόμενα σε παραποτάμους του Πηνειού, στην Π.Ε. Τρικάλωνμ στις 24& 25 Νοεμβρίου 2019, ύψους 1.514.869 ευρώ, η οποία έπρεπε με βάση την σύμβαση που είχε υπογράψει ο εργολάβος, να ολοκληρωθούν μέχρι στις 1Φλεβάρη 2023!

Είχαν προηγηθεί η 1η παράταση με απόφαση της ΔΤΕ Τρικάλων μέχρι 2/6/23, η 2ηπαράταση με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μέχρι 1/8/24 και τώρα προτείνεται να δοθεί 3η παράταση, μέχρι στις 1/8/25.

Αυτές είναι οι ταχύτητες με τις οποίες κινείται η περιφέρεια Θεσσαλίας, το αστικό κράτος και οι εργολάβοι, μέσω των οποίων εκτελούνται όλα τα δημόσια έργα και μάλιστα πολλά με απευθείας ανάθεση ή διαπραγμάτευση με περιορισμένο αριθμό εταιρειών, εισπράτοντας τεράστια κέρδη, όταν πρόκειται για έργα που σχετίζονται με τις λαικές ανάγκες.

Μόνο η αγωνιστική διεκδίκηση του λαού κάθε περιοχής, μπορεί να τους αναγκάσει να τα κάνουν και όσο γίνεται γρηγορότερα, πριν έρθουν τα επόμενα καιρικά φαινόμενα και μας βρούν ξανά απροστάτευτους.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη φορέων συγκαλεί την Τρίτη η ΕΟΑΣΚ για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών
Επόμενο άρθρο Δημ. Κουρέτας: Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενισχύει προσπάθειες με ταυτοτικά στοιχεία