Ειδήσεις

Η Ομοσπονδία Εμπορίου Θεσσαλίας παρευρέθηκε στο Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο


Συνεδρίασε στην Σκιάθο το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στις 5 Ιουνίου με μία πληθώρα θεμάτων που είχαν ιδιαίτερη βαρύτητα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας σε περιφερειακό επίπεδο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Γεν. Γραμματείς: Χρήστος Τριαντόπουλος – Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς – Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Υπουργείου Οικονομικών και Άννα Στρατινάκη – Γενική Γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της κ. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Με την επαναλειτουργία της αγοράς σε καθεστώς χαμηλών τζίρων, διαπιστώνεται ότι χρειάζεται πολύς χρόνος ακόμη για να επανέλθουμε στους ρυθμούς του 2019, έχοντας βελτιωμένη ρευστότητα. Είναι ξεκάθαρο ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις χρειάζονται ακόμη στοχευμένη στήριξη για να καλυφθεί το βουνό των υποχρεώσεων που μεταφέρθηκε την περίοδο της πανδημίας στο εγγύς μέλλον. Είναι επίσης αναγκαίο να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις έως το τέλος του έτους με μειωμένες δαπάνες.

Ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλίας χρειάζεται και απαιτεί:

  • Γενναία ρύθμιση των συνολικών οφειλών (ασφαλιστικών και φορολογικών)
  • Διατήρηση του μέτρου της υποχρεωτικής μείωσης του ενοικίου έως το τέλος του έτους
  • Στοχευμένη στήριξη του λιανικού εμπορίου με δημιουργία ειδικού προγράμματος ΕΣΠΑ ακολουθώντας το παράδειγμα στήριξης του κλάδου της εστίασης
  • Επιδότηση των εμπορευμάτων τα οποία έμειναν αδιάθετα μετά από 3 συνεχόμενες σεζόν με lockdown».

Επίσης εξέφρασε την πλήρη στήριξη της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας στο υπόμνημα-αίτημα για την «Ενίσχυση της μητέρας επιχειρηματία κατά τις χρονικές περιόδους κύησης – λοχείας και ανατροφής τέκνων» του Επιμελητηρίου Λάρισας και της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας που παρουσίασε στους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας η κα Τζήκα Καλλιόπη, Γενική Γραμματέας του Επιμελητηρίου Λάρισας και Α’ Αντιπρόεδρος ΕΕΔΕΓΕ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΕΠΑ.Λ. Μουζακίου έγραψε ιστορία
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού για την Πέμπτη 10/6