Ειδήσεις

Η Ομάδα Γυναικών Καλλιθήρου τίμησε την 8η Μάρτη


Με αφορμή τον εορτασμό για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 8 Μάρτη η Ομάδα Γυναικών Καλλιθηρου “Αγγελική Φυτσιλη” πραγματοποίησε τις παρακάτω δράσεις:

  1. Παρέμβαση το πρωί της 8ης Μάρτη στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθηρου όπου μοιράστηκε υλικό στους εκπαιδευτικούς και έγινε μια ενημερωτική συζήτηση με τους μικρούς μαθητές του σχολείου σχετικά με την ιστορική σημασία αυτής της μέρας και τον τρόπο που η ανισοτιμία της γυναίκας εκφράζεται σήμερα.
  2. Εκδήλωση με μαζική συμμετοχή των γυναικών του χωριού το απόγευμα της 8ης Μάρτη, όπου η πρόεδρος του ΔΣ Κούτρα Χαρά μίλησε σχετικά με την ημέρα της γυναίκας,  την εκμετάλλευση που βιώνει η αγρότισσα και η εργαζόμενη γυναίκα η γυναίκα της λαϊκής οικογένειας και τον τρόπο που μέσα από το γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα και την Ομάδα της, τον αγροτικό σύλλογο και το σωματείο της μπορεί να παλέψει για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της, των σύγχρονων αναγκών των δικών της και της οικογένειάς της.

Η Ομάδα έθεσε σαν στόχο το επόμενο διάστημα, μέσα από τη συζήτηση που έγινε με τις γυναίκες, την ανάδειξη των ελλείψεων που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια υγεία γεγονός που εκφράζεται όχι μόνο με την ακαταλληλότητα του Αγροτικού ιατρείου του χωριού, αλλά και την βίαιη αφαίμαξη του  εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών που αναγκάζονται να βάζουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και σε αυτόν τον τομέα.

 

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την περίοδο εορτασμού των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας