Ειδήσεις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Παλαμά για τα τέλη άρδευσης


Μετά τις απαντήσεις του δημάρχου Παλαμά σε ερωτήσεις που του υποβάλαμε στη συνεδρίαση της 24 Μάρτη είμαστε αναγκασμένοι να ενημερώσουμε τους συνδημότες και τις συνδημότισσες για την πραγματικότητα.

Στις ερωτήσεις μας λοιπόν σε ότι αφορά τα τέλη άρδευσης και την πρότασή μας για μείωση 40% των ενοικίων στα αγροτεμάχια του Δήμου που νοικιάζουν αγρότες της περιοχής, μας ‘’αποκάλυψε’’ ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό κ. Πέτσα ενημερώθηκε ότι τα λεφτά από τα κρατικά ταμεία τελειώσανε και ότι να μην περιμένουμε να γίνει κάτι ουσιαστικό. Και φυσικά ο τρόπος που το διατύπωσε ο κ. δήμαρχος φάνηκε ότι το αποδέχεται αλλά θα πάει σε συνάντηση μαζί του, όταν οπότε και αν τελικά τον δεχτεί, ο υπουργός….

Φυσικά μετά τις απαντήσεις ζητήσαμε να μας δοθεί ο λόγος για να κάνουμε μια τοποθέτηση για όσα ακούστηκαν αλλά δεν μας δόθηκε ο λόγος γιατί τάχα δεν προβλέπεται από τον κανονισμό όπως είπε ο δήμαρχος.

Δεν ξαφνιαστήκαμε για όσα ακούσαμε από τον κ. Σακελαρίου, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εναρμονίζεται πλήρως με την κυβέρνηση της ΝΔ,  όπως και με την προηγουμένη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μέχρι και ευχαριστήρια τους δίνει δημόσια, και σε κάποιες περιπτώσεις απανωτές ευχαριστίες και σε πολιτευτές του νομού μας.

Κύριε δήμαρχε, οι δημότες, όπως και όλος ο λαός, ξέρουν ότι τα προβλήματα προκύπτουν από τις πολιτικές της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και από εσάς θα περίμενε μια στάση ευθύνης μπροστά σε όλα τα προβλήματα των δημοτών. Σας θυμίζουμε έτσι για την ιστορία ότι για τους αγρότες μας τα ταμεία είναι άδεια αλλά για τα ΜΜΕ βρέθηκαν 30 εκατομμύρια, για την ΑΕGEAN βρέθηκαν 120 εκατομμύρια, για την αστυνομοκρατία στα πανεπιστήμια βρέθηκαν 30 εκατομμύρια, … είναι γεμάτα για τους  κλινικάρχες…. Για τους εφοπλιστές και βιομήχανους επίσης έχουνε λεφτά τα ταμεία, μόνο για τους αγρότες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν περισσεύουν.

Κρίμα δήμαρχε που με την στάση σας αναιρείτε ακόμα τη δική σας πρόταση για τα  τέλη άρδευσης. Ακυρώνετε ουσιαστικά αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ακυρώνετε τους αγώνες των αγροτών του Δήμου, του Αγροτικούς Συλλόγους των χωριών του Δήμου μας, για να ανακουφιστούν από όλα αυτά τα βάρη μετά από τόσες ζημιές και καταστροφές από τον ΙΑΝΟ και όχι μόνο και μετά τις βροχές του Σαββατοκύριακου, που πολλές περιοχές πλημμυρήσανε πάλι με πιθανό κίνδυνο να μην μπορέσουν να καλλιεργήσουν οι αγρότες μας τη φετινή περίοδο.

Εμείς καλούμε τους αγρότες της περιοχής μας να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της Δημοτικής Αρχής και την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ που υλοποιούν τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ξεκλήρισμα των αγροτών και πέρασμα της γης στα μεγάλα συμφέροντα, να οργανωθούν στους Αγροτικούς Συλλόγους των χωριών τους και να παλέψουν για το δίκιο τους, για να μπορέσουν να επιβιώσουν αυτοί και τα παιδιά τους.

 

Προηγούμενο άρθρο Δωρεές στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αντιπροσωπεία των οπαδών της Αναγέννησης κοντά στους σεισμοπαθείς του Παλαμά