Ειδήσεις

Η εορτή και Πανήγυρις των 8 Τοπικών μας Αγίων


 «Καθ’ εκάστην Κυριακήν μετά την Ύψωσιν του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού» η τοπική μας Εκκλησία εορτάζει πανηγυρικώς την πανίερο μνήμη των οκτώ πολιούχων Αγίων της και μας καλεί να τους τιμήσωμεν ευσεβοφρόνως· διότι αυτοί είναι οι φύλακες και προστάτες του τόπου μας, βοηθοί και συμπαραστάτες σε κάθε περίσταση και θλίψη του βίου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

6:45΄μ.μ. Επίσημος υποδοχή των τιμίων Λειψάνων στην κεντρικὴ είσοδο του προαυλίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης και λιτανευτική εισόδευσις αυτών στον Ιερό Ναό.

Ακολούθως, η Ακολουθία του  Εσπερινού μετ’ Αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

7:00΄π.μ.  Ακολουθία του  Όρθρου και Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρου και συλλειτουργούντων του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Τιμοθέου.

11:30΄π.μ. Ακολουθία ιεράς Παρακλήσεως και αναχώρησις των τιμίων Λειψάνων.

Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα των Αγίων μας κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Εσπερινού του Σαββάτου και κατά την διάρκεια της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής.

 

Προηγούμενο άρθρο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς από τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο
Επόμενο άρθρο Οι φορείς διεκδικούν έργα και δίκαιες αποζημιώσεις - Μεγάλο πανκαρδιτσιώτικο συλλαλητήριο την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου