Ειδήσεις

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας θα δώσει το παρών στο Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Καρδίτσας καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα να δώσουν μαζικά το «παρών» στο Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο που θα γίνει στην κεντρική πλατεία του Παλαμά την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχουν όλοι οι φορείς και οι πολίτες του Νομού προκειμένου να αναδειχθούν τα τεράστια προβλήματα που παραμένουν άλυτα ένα χρόνο μετά από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε ο “Ντάνιελ” και η ανεπαρκής όπως αποδείχθηκε στην πράξη αντιπλημμυρική προστασία  και ταυτόχρονα να διεκδικηθούν άμεσα μέτρα που θα ανακουφίσουν τους πληγέντες και θα κρατήσουν όρθιες τις τοπικές κοινωνίες.

Παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες της κυβέρνησης, όπως έκανε και πρόσφατα στην επίσκεψή του στη Θεσσαλία ο πρωθυπουργός (με κλειστές συσκέψεις, με ελεγχόμενο ακροατήριο και με τα ΜΑΤ ως περιφρούρηση),  παραμένουν κενό γράμμα, αφού η περιοχή παραμένει απροστάτευτη μπροστά σε νέες πλημμύρες γιατί δεν έχει προχωρήσει κανένα αντιπλημμυρικό έργο, αναχώματα δεν έχουν αποκατασταθεί, οι αποζημιώσεις που δόθηκαν  στους αγροτοκτηνοτρόφους είναι πολύ κάτω από το 100% της πραγματικής ζημιάς, τα στοιχεία από την αρωγή δείχνουν ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στα επιδόματα ενοικίου, σπίτια γκρεμισμένα παραμένουν χωρίς να έχουν μαζευτεί τα μπάζα κτλ.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πρέπει να έχει καμία προσδοκία και να μη δείξουν καμιά αναμονή. Να συνεχίσουμε όλοι μαζί οργανωμένα και συντονισμένα τον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων μας. Η πείρα μας δείχνει ότι ακόμα και αυτά τα ελάχιστα που έγιναν, όπως και οι όποιες δεσμεύσεις έχουμε πάρει τις πήραμε με τις μαζικές κινητοποιήσεις, τις διεκδικήσεις και την πίεση που ασκούμε στο δρόμο.

Ως εδώ! Δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης. Δεν ανεχόμαστε να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων τα αιτήματά μας και να περιορίζουν τις ζωές μας στους δημοσιονομικούς περιορισμούς και τις δήθεν αντοχές της οικονομίας.

Δεν πάει άλλο να παραπέμπουν χρόνια αιτήματά μας στις καλένδες μιας ανάπτυξης από την οποία υποτίθεται θα είμαστε όλοι κερδισμένοι, να κάνουν ότι δεν ακούνε τις διαμαρτυρίες μας.

Στηρίζουμε τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει οι φορείς του Ν. Καρδίτσας που συμμετείχαν στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας όπως:

 

  • Να αποζημιωθούν στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για τις ζημιές σε φυτική παραγωγή, σε αγροτικό κεφάλαιο (φυτικό, ζωικό, πάγιο), μηχανήματα, αποθήκες και αποθηκευμένη παραγωγή το σύνολο των πληγέντων αγροτών.
  • Να γίνει με κρατική ευθύνη (χωρίς ΣΔΙΤ), μελέτη και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου έργων υποδομής που θα λύνουν οριστικά το πρόβλημα σε όλες τις επίμαχες περιοχές που εκδηλώνονται πλημμύρες και τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης. Να επιδιορθωθούν άμεσα τα αναχώματα.
  • Να ολοκληρωθούν τα έργα του Αχελώου. Να γίνουν τα φράγματα π.χ. Μουζακίου, Πύλης, Σκοπιάς, κλπ και να γίνουν όλα τα απαραίτητα αρδευτικά έργα με κλειστά κυκλώματα και να ολοκληρωθούν της λίμνης Σμοκόβου, (χωρίς ΣΔΙΤ).
  • Να εξοφληθεί άμεσα η κρατική αρωγή για καθαρισμό και αποκατάσταση κτιριακών εγκαταστάσεων, αποθηκών, σταβλικών εγκαταστάσεων, μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού και εμπορευμάτων στους πληγέντες. Να απλοποιηθεί το μέτρο 5.2 για τους κτηνοτρόφους μελισσοκόμους και να ενταχθούν όλοι οι πληγέντες.
  • Να αποζημιωθούν όλοι οι πλημμυροπαθείς στο 100% για τις κατεστραμμένες οικίες τους, να δίνεται χωρίς καθυστέρηση το επίδομα ενοικίου. Να απαλλαγούν από λογαριασμούς ΔΕΚΟ, ΔΕΥΑ, Δημοτικά τέλη και ΕΝΦΙΑ.
  • Προσλήψεις με άμεσες προκηρύξεις όλων των κενών οργανικών θέσεων γιατρών και λοιπού προσωπικού στα κέντρα υγείας και στο νοσοκομείο Καρδίτσας.
  • Άμεσα να αποκατασταθούν οι σχολικές μονάδες που καταστράφηκαν με κρατική ευθύνη και να μην ισχύσουν οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο σχολικών μονάδων.
  • Όχι στα σχέδια και τις προτάσεις των Ολλανδών που προωθούν την ταχύτερη «ανασυγκρότηση» της Θεσσαλίας με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, με αναδιάρθρωση καλλιεργειών και αλλαγή χρήση γης, με το παραπέρα ξεκλήρισμα των αγροτοκτηνοτρόφων.
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού, το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Όχι στην ιδιωτική ασφάλιση των οικημάτων και απαλλαγή του κράτους με προώθηση της ατομικής ευθύνης

Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μισθούς των εργαζομένων και όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Προηγούμενο άρθρο Ξενόγλωσσο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Τμήματος Ιατρικής, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ανασφάλειες - Του Κώστα Βλάχου