Ειδήσεις
Tags |

Η ΔΗΣΥΜ για τη συγκρότηση οργάνων του ΤΕΕ


Στις 5 και 6 Ιουλίου κατά τη διαδικασία συγκρότησης των οργάνων του ΤΕΕ, η παράταξή μας μετά και την εκλογική μας αύξηση κατά 40% από την προηγούμενη φορά, ήταν υποχρεωμένη να εκφράσει τις προοδευτικές δυνάμεις που απέκτησαν ξανά μια ισχυρή και δυνατή φωνή.

Στις συνολικά 11 εκλογικές διαδικασίες που διεξήχθησαν το διήμερο, η στάση μα ςήταν καθαρή, με βάση το εκλογικό και πολιτικό μήνυμα που μας έδωσαν οι 6530συνάδελφοι στις εκλογές της 19ης Μαΐου. Στήριξη κάθε προοδευτικής υποψηφιότητας, δημιουργία προοδευτικού μετώπου απέναντι στην αμετροέπεια της ΔΚΜ αλλά ταυτόχρονα όπου το παραπάνω δεν ήταν εφικτό, ανάληψη ευθύνης για προγραμματική αντιπολίτευση και άσκηση ελέγχου προς την διοίκηση του ΤΕΕ.

Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ εκλέχθηκε ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Νίκος Μήλης λαμβάνοντας 160 ψήφους σε σύνολο 175ψηφισάντων. Στο ευρύ σώμα της Αντιπροσωπείας ευνοούνται οι συγκλίσεις και τα ζητήματα πολιτικής κατεύθυνσης που θέλουμε να χαράξουμε για το ΤΕΕ.

Για τη Διοικούσα Επιτροπή εκλέχθηκαν οι συνάδελφοι Τάσος Ηλίας, Λευτέρης Πατάβρας και Δημήτρης Πανόπουλος. Στις εκλογικές διαδικασίες συγκρότησης των οργάνων της Διοικούσας, ο Λευτέρης Πατάβρας εκλέχθηκε Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής, και ο Τάσος Ηλίας εκλέχθηκε Αναπληρωτής Γενικός

Γραμματέας. Οι διακριτές θέσεις του γραμματέα και του αναπληρωτή γραμματέα έχουν ελεγκτικό χαρακτήρα προς τη διοίκηση.

Η ΔΗΣΥΜ είναι η μόνη δύναμη που αντιπαρατέθηκε εκλογικά για τον πρόεδρο του ΤΕΕ απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Στην προσπάθεια δημιουργίας κοινού προοδευτικού μετώπου στην κορυφαία ψηφοφορία για τη θέση του προέδρου της Διοικούσας, πράξαμε αυτό που μας επιτάσσει το εκλογικό αποτέλεσμα ως διακριτά δεύτερη παράταξη. Είχαμε ως ενωτικό υποψήφιο τον Τάσο Ηλία στη λογική της πολιτικής σύγκλισης και συνεργασίας.

Δυστυχώς, όμως, αναδείχθηκε η διγλωσσία και η ακαμψία πολλών δήθεν προοδευτικών παρατάξεων του ΤΕΕ, να παρακάμψουν προσωπικές φιλοδοξίες, να λειτουργήσουν συνδετικά και να δώσουν επιπλέον προοπτική στην προσπάθεια πλήρους ανατροπής των συσχετισμών.

Συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερο δυναμισμό τον αγώνα μας για την αξιοπρέπεια των μηχανικών. Η μάχη για τη ριζική ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών, μόλις ξεκίνησε!

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η Ανάσταση του Διαβόλου - Ευθυμογράφημα Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Ιούνιο 2024