Ειδήσεις

Γιώργος Μπουκουβάλας: Για την προστασία της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών


Μετά από 13 χρόνια κρίσης και µέσα στο κύµα ακρίβειας, η στεγαστική επισφάλεια συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα µμεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και ιδιαίτερα οι νέες και οι νέοι στη χώρα µας.

Εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες βλέπουν τα κόκκινα δάνεια τους να οδηγούνται στα funds, τις λαϊκές πρώτες κατοικίες και τα καταστήµατά τους να λεηλατούνται µε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και εξώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ξιφουλκούν κατά της κυβέρνησης ζητώντας προστασία της πρώτης κατοικίας, με τον Τσίπρα να υπόσχεται άμεση νομοθετική ρύθμιση μόλις έρθει στην εξουσία. Κι όμως, όχι μόνο η τωρινή κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλες οι προηγούμενες έστρωσαν τον δρόμο και θωράκισαν τις τράπεζες και τους χρηματοπιστωτικούς ομίλους με κάθε τρόπο, ώστε να υλοποιήσουν μια εξαιρετικά βίαιη μεταφορά πλούτου από τον λαό προς το κεφάλαιο.

Οι άνθρωποι που συµµετέχουν στο ΜέΡΑ25 – Συµµαχία για τη Ρήξη, όλα αυτά τα χρόνια, στηρίζουν τον αγώνα για την προστασία της πρώτης κατοικίας και έχουν εκατοντάδες  διώξεις στις πλάτες τους.

Το ΜέΡΑ25 – Συµµαχία για τη Ρήξη προτείνει και διεκδικεί :

  • Προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Να θεσμοθετηθεί το ακατάσχετο της λαϊκής κατοικίας και να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις.
  • Κατάργηση του Ηρακλή. ∆ηµόσια διαχείριση των κόκκινων δανείων (όχι σε funds και τράπεζες). Γενναίο κούρεµα χρεών των μικρομεσαίων και φτωχότερων λαϊκών στρωµάτων.
  • Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, την ποινικοποίηση παρεμπόδισής τους και τις κατασχέσεις.
  • ∆ραστικός περιορισµός του Airbnb. Πλαφόν στα ενοίκια.
  • Ίδρυση οργανισμού κοινωνικής κατοικίας.

 

ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ   ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΑ 25 –ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

 

Προηγούμενο άρθρο Πανηγυρική η έναρξης της 30ης Πολιτιστικής Συνάντησης Παιδιών
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας