Ειδήσεις

Για να επιζήσει η Ουκρανία – Του Κώστα Βλάχου


Για να υπάρχει σαν κράτος στο μέλλον η Ουκρανία  πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος αυτή τη στιγμή. Δεν μπορώ να καταλάβω πως σκέπτονται οι ουκρανοί  ‘’ηγέτες’’ και συνεχίζουν τον πόλεμο. Δεν  αποφασίζουν αυτοί; Για την εξέλιξη του πολέμου  σίγουρα αποφασίζουν οι δυτικοί , όμως μπορούν να  τον σταματήσουν ,εάν πάψουν να πολεμούν. Θα είναι η μοναδική  προσφορά των σημερινών πουλημένων  ηγετών στην  αιματοβαμμένη χώρα τους. Οι άντρες  κατάντησαν επικηρυγμένοι. Τους στέλνουν όλους για σφαγή.

Και οι απλοί  πολίτες γνωρίζουν ότι  είναι αδύνατο να πάρουν πίσω τα εδάφη τους  με τη σημερινή  εξέλιξη του πολέμου. Εάν  πιστεύουν ότι αυτό θα το πετύχουν με άμεση και μεγάλη εμπλοκή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ   τότε είναι βέβαιο  πως  θα γίνει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος και η Ουκρανία θα είναι από τις πρώτες χώρες  που  θα  καταστραφεί  ολοκληρωτικά με πυρηνικά.

Μου  προξενούν εντύπωση δηλώσεις  δυτικών αξιωματούχων  που ευθέως  δηλώνουν  πως πολεμούν στην Ουκρανία για δικά τους συμφέροντα. Όλοι  το γνωρίζουν  αυτό  αλλά γιατί το λένε απορώ.

Από σεβασμό  στους νεκρούς Ουκρανούς  καλλίτερα να λέγεται αυτό

που διατυμπάνιζε η  Φορ  ντερ  Λάιεν από την αρχή. ‘Ότι  η Ουκρανία

πολεμά για το διεθνές δίκαιο  και τη λευτεριά. Η  Ούρσουλα νομίζει πως τρώμε σανό.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ευχή να επανεκλεγεί. Στη περίπτωση που εκλεγεί   είναι γνωστό  ότι ο πόλεμος  θα συνεχιστεί  μέχρις ότου  εξοντωθούμε  όλοι και ’’λάμψει’’  το διεθνές δίκαιο  και ο δυτικός  τρόπος  θανάτου. Ποιος  νοιάζεται, τα δικά τους παιδιά δεν θα σκοτωθούν.

Τελευταίος που   είπε  πριν λίγες ημέρες ότι η δύση πολεμάει για δικά της συμφέροντα  ήταν ο  Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενπεργκ.  Σεβαστείτε  τις εκατοντάδες χιλιάδες

νεκρούς, αφήστε  να πλανάται  ότι πολέμησαν για τη λευτεριά.

Υπάρχουν  εκατομμύρια  χαροκαμένοι  γονείς, παππούδες και άλλοι συγγενείς.

Πολεμάνε για τα συμφέροντας  τους  χρησιμοποιώντας την Ουκρανία  της οποίας  σκοτώθηκαν όλα τα παιδιά.

Αυτές  είναι προκλητικές  δηλώσεις  και όχι του  Άγγλου  πολιτικού  Νάιτζελ   Φάρατζ  ο οποίος δήλωσε πως τον πόλεμο  τον ξεκίνησε το ΝΑΤΟ  και η ΕΕ.

Αυτοί  επέλεξαν την Ουκρανία σαν χώρο αντιπαράθεσης με τη Ρωσία και τώρα  το ομολογούν λέγοντας πως για δικά τους συμφέροντα πολεμούν.

Στο  ίδιο  μήκος κύματος και ο Έλληνας  πρωθυπουργός. Δεν  ακολούθησε την πρόεδρο  της κομισιόν,  αλλά θέλησε  να φανεί μπροστάρης  δηλώνοντας  πριν από εκείνη στην Ελβετία  και μετά την αποδοκιμασία από το λαό αυτής της πολιτικής, πως η Ελλάδα  θα στηρίξει την Ουκρανία με όλες της τις δυνάμεις.  Εννοεί πως θα συνεχίσει  να στέλνει όπλα  όπως η δύση επιθυμεί,  για να μην μείνει ούτε ένας Ουκρανός νέος ζωντανός. Τα γράφω αυτά γιατί διαβάζω πράγματα φρικτά. Πάνω από  χίλιοι  νεκροί Ουκρανοί καθημερινά.

Είδα  και βίντεο στο  ‘’Χ’’ με δεκάδες πτώματα  να σέρνονται προς  ένα χαντάκι  όπως τα σκυλιά.  Σκοτώνονται βέβαια και από την άλλη πλευρά.

Ο Γ΄ παγκόσμιος  πόλεμος  ολοένα  ζυγώνει πιο κοντά  και η Ελλάδα

με τη σημερινή κυβέρνηση  σαν υπερδύναμη μπαίνει μπροστά.

Πλέον  δεν ανήκομεν  εις την  δύση ,αλλά  δύουμε συνεχώς.

Ηχηρό  μήνυμα  διάβασα από Καραμανλή και Σαμαρά, επειδή κάθισαν δίπλα – δίπλα σε  παρουσίαση βιβλίου. Καλά, δεν έχουν οι ίδιοι φωνή. Εξιλεώθηκαν  βέβαια  που ύψωσαν φωνή οι βουλευτές γιατί σίγουρα έπαιξαν ρόλο  και αυτοί.

Βλέποντας  τα τραγικά λάθη των Ουκρανών ηγετών και φέρνοντας στο νου μου τραγικά λάθη και άλλων  στο παρελθόν αλλά και σημερινών, θεωρώ την Ουγγαρία τυχερή  που έχει στο  τιμόνι αυτή τη στιγμή  το Όρμπαν. Και  η Ουγγαρία  ανήκει στη ΕΕ και το ΝΑΤΟ  αλλά δήλωσε πως  θα ‘’κατέβει’’ από το τρένο  αν το ΝΑΤΟ κηρύξει τον πόλεμο στη Ρωσία, τον παγκόσμιο δηλαδή.  Εμείς δεν θα κατέβουμε, αλλά θα καταστραφούμε.

Και  η Τουρκία κρατάει θέση σθεναρή και εθνική.

Οι  Ουκρανοί  πρέπει άμεσα με τη Ρωσία  να διαπραγματευθούν και τούτη  τη στιγμή  μπορεί  για να σταματήσει ο πόλεμος, οι Ρώσοι  να  δώσουν στην Ουκρανία μερικά εδάφη  που σήμερα κατέχουν. Σε  κάθε περίπτωση  είναι η ύστατη στιγμή η Ουκρανία σαν κράτος να επιζήσει.

Η  Ουκρανία  πλήρωσε τίμημα βαρύ επειδή υπάκουσε  σε δήθεν προστάτες. Και   η  Ελλάδα πλήρωσε τίμημα βαρύ στην  Κύπρο  επειδή ο δικτάτορας Ιωαννίδης  ήτανε πιστό σκυλί. Κάντε το πραξικόπημα και εμείς είμαστε εδώ. ‘Όμως δεν βάλαμε μυαλό. Χάσαμε τα Ίμια   και τους είπαμε και ευχαριστώ.

Πότε  επιτέλους θα βάλουμε μυαλό  να μην  ακούμε   στα  σοβαρά  δηλώσεις όπως αυτές  του Μπλίνκεν   ότι  ποτέ οι σχέσεις  ΗΠΑ -Ελλάδος δεν ήταν τόσο καλές όσο σήμερα.

Μας  χρειάζονται  σήμερα γι’ αυτό  οι κοροιδίες.

Το δόγμα  του Κίσινγκερ  ισχύει και να το έχουμε πάντα στο μυαλό.

‘’Οι  ΗΠΑ  δεν έχουν μόνιμους  φίλους  ή μόνιμους  εχθρούς  αλλά μόνο συμφέροντα.’’

Εάν  συνεχίσουμε   να υπακούμε τυφλά  θα το πληρώσουνε ακριβά.

Όπως ενεργεί η   Ελληνική κυβέρνηση η σημερινή, ενεργούσε και η προηγούμενη. Τυφλή υπακοή.

Θα ήταν  τραγικό να επανέλθει ο Τσίπρας, ο Παπαντρέου και άλλοι παλαιοί αποτυχημένοι και ενδοτικοί  πολιτικοί, παιδιά για θελήματα και αυτοί, σε ρόλο ηγεμονικό  στην κεντροαριστερά.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενέργειες αποτελεσματικής φυτοπροστασίας των βαμβακοκαλλιεργειών
Επόμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας