Ειδήσεις

Γενικό κάλεσμα σε ανοικτή συνάντηση διαβούλευσης σχετικά με την επιχείρηση εγκατάστασης κεραίας κινητής μέσα στο Ξινονέρι Καρδίτσας


Απευθύνουμε γενικό κάλεσμα συμμετοχής στην ανοικτή συνάντηση διαβούλευσης πουθα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στις 18:30 στο Δημοτικό Σχολείο Ξινονερίου (εντός του κοινοτικού πάρκου), σχετικά με την επιχείρηση εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα στο κέντρο (!) του Ξινονερίου, σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από την πλατεία…

Το γενικό κάλεσμα απευθύνεται και στους βουλευτέςτης Καρδίτσας, τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής και της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, οι οποίοι και θα έχουν το βήμα για να πάρουν θέση ως προς τις ανησυχίες των κατοίκων, που αφορούν:

  • αφενός μεν στις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων από τη μεσομακροπρόθεσμη συνεχή έκθεσή τους στις εκπεμπόμενες ακτινοβολίες, αλλά και
  • αφετέρου σε έμμεσες ενδεχόμενες συνέπειες που θα έχει η εγκατάσταση της κεραίας εν μέσω του χωριού όπως π.χ. οι ακόλουθες: περιβαλλοντική υποβάθμιση του χωριού στην οικολογική συνείδηση πολλών επισκεπτών Καρδιτσιωτών και όχι μόνο, αποθάρρυνση προσέλκυσης νέων μόνιμων κατοίκων / οικογενειών είτε μέσω επενδύσεων αγοράς ή μισθώσεων πρώτης κατοικίας, μείωση της αξίας των ακινήτων περιουσιών του χωριού που γειτνιάζουν με την κεραία, πιθανή αναχώρηση από το χωριό ορισμένων υφιστάμενων συγχωριανών μας με τις οικογένειές τους κ.λπ.)

Στη συνάντηση θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι επόμενες κινήσεις μας, οι οποίες θα είναι άμεσες λόγω του κατεπείγοντος του θέματος. Συγκεκριμένα, υπάρχει ηάμεση στόχευση κατάθεσης αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων καθώς υπάρχει μια σειρά πρόσφατων επιτυχών δεδικασμένων πανελληνίως:

  • αρχής γενομένης της αίτησης λήψης ασφαλιστικών μέτρων που έγινε δεκτή στις 6/6/2023 για την κεραία κινητής τηλεφωνίας που επιχειρήθηκε να εγκατασταθεί στο χωριό Περιγιάλι Κορινθίας.
  • απόφαση για κεραία ύψους 30 μέτρων στον σταθμό ΟΣΕ Αγ. Στεφάνου Ν. Αττικής(Αρ. Απόφασης 7102/2023 Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών).

Για τη συνάντηση είναι ενήμερος ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ξινονερίου.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Βασιλική Ζιάκα: Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας αποφοίτων ΕΠΑ.Λ
Επόμενο άρθρο Δράσεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου από τον Δήμο Καρδίτσας