Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Πρόταση για σύσταση δυο εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων στο Νομό Καρδίτσας


Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός κατέθεσε με τη μορφή ερώτησης μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πρόταση η οποία αφορά στη σύσταση εποχικών κλιμακίων στο Νομό Καρδίτσας. Συγκεκριμένα ο κ. Κωτσός ανέφερε στην πρόταση του πως είναι απολύτως απαραίτητο να γίνει σύσταση και λειτουργία ενός πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή της Λουτροπηγής Σμοκόβου του Δ. Σοφάδων και ενός πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή Λίμνης Πλαστήρα του Δ. Λίμνης Πλαστήρα.

Ειδικότερα η ερώτηση του κ. Κωτσού:

«Στα πλαίσια της εξυπηρέτησης επιχειρησιακών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου των ιδιαίτερα ευαίσθητων δασικών περιοχών της Π.Ε Καρδίτσας που παρουσιάζουν μεγάλη επικινδυνότητα και για την καλύτερη κάλυψη εποχικών αναγκών, παρακαλούμε όπως συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό σας την ίδρυση δύο (02) εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων σύμφωνα με τον Ν. 4662/ 2020 παρ. 11 του άρθρου 79 του «Εθνικός Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων και Αντιμετώπισης Κινδύνων, αναδιάρθρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, αναβάθμιση συστήματος εθελοντισμού πολιτικής προστασίας, αναδιοργάνωση του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλες διατάξεις» (Α’ 27) και όπως έχετε ήδη συστήσει έως τώρα σε άλλες περιοχές σύμφωνα με το Π.Δ 51/2020 ΦΕΚ 112/Α/12-06-2020 «Σύσταση Πυροσβεστικών Κλιμακίων».

Μετά από ενημέρωση μου από στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Π.Ε Καρδίτσας, κατοίκους ορεινών περιοχών, συνδικαλιστικά όργανα του Π.Σ και στελέχη των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών θεωρώ σκόπιμο και απολύτως απαραίτητο την σύσταση και λειτουργία των παραπάνω κλιμακίων και συγκεκριμένα ένα πυροσβεστικό κλιμάκιο στην περιοχή της ΛουτροπηγήςΣμοκόβου του Δ. Σοφάδων και ένα πυροσβεστικό κλιμάκιο στην περιοχή Λίμνης Πλαστήρα του Δ. Λίμνης Πλαστήρα.

Οι ανωτέρω περιοχές αποτελούν περιοχές ευθύνης της Π.Υ. Καρδίτσας και παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση. Η  απόσταση από τις έδρες των Π.Υ. του νομού είναι μεγάλη  και επειδή στο παρελθόν ιδιαίτερα στην περιοχή της Ρεντίνας – Αηδονοχωρίου –Βαθύλακου το έτος 2000 κάηκαν πάνω από 60.000 στρέμματα δασικής έκτασης με πάνω από 20.000 δάσους ελάτης πρέπει να προστατευτούν όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

Προτίθεστε να εξετάσετε το ζήτημα και να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνει σύσταση και λειτουργία των δύο (2) αυτών εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων τα οποία θα συνεισφέρουν σημαντικά στην καλύτερη προστασία των ανωτέρω  περιοχών ;»

 

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests σε ΤΚ Φίλιας - Την Πέμπτη 13/5 στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν οι μελέτες για νέες γέφυρες στη Φυλακτή και το ρέμα Καριτσιώτη