Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Δέσμευση Λυκουρέντζου για γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις


Έπειτα από τη σχετική επικοινωνία του Βουλευτή του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργου Κωτσού με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Αντρέα Λυκουρέντζο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21.06.2021, την επόμενη κιόλας ημέρα ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής έσπευσε να συναντήσει τον κ. Λυκουρέντζο στο γραφείο του στη Λ. Μεσογείων. Κύριος σκοπός της συνάντησης ήταν το μεγάλης έντασης μπουρίνι και η χαλαζόπτωση που σάρωσε τις περιοχές του Νομού Καρδίτσας και συγκεκριμένα τους Δήμους Παλαμά, Σοφάδων και Καρδίτσας το απόγευμα της Κυριακής 20.06.2021.

Ο κ. Κωτσός τόνισε στον κ. Λυκουρέντζο πως οι καταστροφές που υπέστησαν σε καλλιέργειες και σε σπίτια, πολίτες και αγρότες, ήταν ολοκληρωτικές καθώς περισσότερα από 60.000 στρέμματα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Σοβαρές ζημιές σημειώθηκαν επιπλέον και σε πολλές κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Με βάση τα ανωτέρω ο κ. Κωτσός ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ να βγουν όσο το δυνατόν νωρίτερα οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ έτσι ώστε να πράξουν τους απαραίτητους διαγνωστικούς ελέγχους και να αποζημιωθούν τάχιστα οι πληγέντες αγρότες.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Αντρέας Λυκουρέντζος κατανόησε το μέγεθος των καταστροφών και δεσμεύτηκε πως με fasttrackδιαδικασίες θα προχωρήσει η διάγνωση των καταστροφών, θα ακολουθήσει η σύνταξη των πορισμάτων κατόπιν εξατομικευμένων εκτιμήσεων για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στο σύνολο τους. Επιπλέον, ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε τον Βουλευτή πως στόχος είναι να καταβληθούν τα χρήματα όσον το δυνατόν γρηγορότερα και συγκεκριμένα μέχρι το φθινόπωρο, έτσι ώστε να δώσουν ανάσα στους αλλεπάλληλα χτυπημένους αγρότες.

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΕ Καρδίτσας: Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής από τις ζημιές
Επόμενο άρθρο Ανοικτή η αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου Καρδίτσας για την προστασία των ευπαθών ομάδων από τον καύσωνα