Ειδήσεις

Γ. Καραβίδας: Αντί των αποφασισθέντων δελτίων τύπου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., έρχονται τα δημοσιεύματα προσωπικής προβολής του κου Δημάρχου Μουζακίου


Συζητήθηκε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. πρόταση/προσφορά της οφθαλμιάτρου κας Πευκιανάκη για δωρεάν παροχή πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας στους δημότες του Δήμου μας.

Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, υπερψήφισα και ο ίδιος με προθυμία τη συγκεκριμένη εισήγηση του προέδρου. Ζήτησα, ωστόσο, να συμπληρωθεί με έκδοση αντίστοιχου δελτίου τύπου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. , που θα ενημερώνει σχετικά τους δημότες και θα διευκρινίζει πως,χάριν της εξυπηρέτησης και διευκόλυνσης όσων δημοτών το έχουν ανάγκη, με χαρά θα ανταποκρινόμαστε και σε κάθε άλλη αντίστοιχη προσφορά, απ’ όπου αυτή κι αν προέλθει.Και η πρότασή μου αυτή έγινε  ομόφωνα δεκτή.

Αντί, ωστόσο, του συμφωνημένου δελτίου τύπου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., διαπιστώνουμε δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο και αναρτήσεις του κου Δημάρχου Μουζακίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων ο ίδιος δε διστάζει να εκμεταλλευτεί για την προσωπική του προβολή, όπως και σε άλλες περιπτώσεις συνηθίζει να πράττει, τόσο την αξιέπαινη προσφορά της συντοπίτισσας επιστήμονα όσο και τη λειτουργία των θεσμών και των φορέων του Δήμου.

Κατανοώ τον κο Δήμαρχο, μια και ουσιαστικό έργο που θα τον προβάλει δεν έχει μέχρι σήμερα να επιδείξει. Ακόμα κι αυτές οι πληγές του «Ιανού» παραμένουν ορθάνοιχτες στα χωριά μας, όπου, εννέα μήνες μετά την καταστροφή, τα προβλήματα (οδική πρόσβαση, άρδευση, κ.λ.π.) εξακολουθούν να υφίστανται. Τα  «εργοτάξια» με τα οποία αυτή την εποχή και σύμφωνα με τις εξαγγελίες και του ίδιου του κου Δημάρχου, έπρεπε να είναι γεμάτη η περιοχή του Δήμου Μουζακίου, διαδέχθηκαν οι πενιχρές και αποσπασματικού τύπου χρηματοδοτήσεις, με τις οποίες κάθε άλλο παρά έργο και ουσιαστική επίλυση προβλημάτων επιτυγχάνεται. Παρά ταύτα, ο κος Δήμαρχος δε διστάζει να απονέμει συγχαρητήρια σε κυβερνητικούς παράγοντες και προσπαθεί να αμβλύνει τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των δημοτών, εκφράζοντας, απλά, τη βασισμένη στις δεσμεύσεις κυβερνητικών παραγόντων…..αισιοδοξία του!!

Όσο για το συμφωνημένο δελτίο τύπου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ., μπορώ να φανταστώ την τύχη του…. Θα είναι, προφανώς, εφάμιλλη του αντίστοιχου  συμφωνημένου για τη διαχείριση από τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.  της ανθρωπιστικής βοήθειας του «Ιανού», το οποίο ανέλαβε εδώ και κάμποσους μήνες να συντάξει ο γενικός διευθυντής αυτής αλλά ουδέποτε μέχρι σήμερα εκδόθηκε, με τον ίδιο να επικαλείται – μια και έχει σχετικά ερωτηθεί σε πολλές συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου – «φόρτο εργασίας».

 

Γράφει ο Γιώργος Δ. Καραβίδας, δημοτικός σύμβουλος (Ενωτική Πρωτοβουλία),  αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μουζακίου, μέλος Δ Σ  ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ για συμμετοχή στην κινητοποίηση για την προστασία των Αγράφων
Επόμενο άρθρο Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε οδούς της πόλεως της Καρδίτσας