Ειδήσεις

Φυλακή – Του Κώστα Βλάχου


Της φυλακής  τα σίδερα είναι για τους … φτωχούς.  Βρε  το φουκαρά το φίλο μας  τον Αγαθοκλή,  τους  πλήρωσε  τους καύσωνες για τα καλά. – Έπαθε  θερμοπληξία;   Εύχομαι  να το  ξεπεράσει, μπήκε νοσοκομείο;-Όχι φυλακή.

-Με το νέο  ποινικό  κώδικα  διώκεται και η θερμοπληξία; Γέμισαν  διάβασα στον τύπο οι φυλακές. Σε μπαγλαρώνουν  για μικροαδικήματα.

-Δεν  μπήκε  για θερμοπληξία, η γυναίκα  του   πάτησε το panic  button.

Ήρθε  ο λογαριασμός   ρεύματος  1400 ευρώ επειδή  η γυναίκα του  δεν έσβηνε  όλο το εικοσιτετράωρο το κλιματιστικό.  Την άρπαξε,  την κόλλησε στο τοίχο    και άρχισε να της ρίχνει κουτουλιές. Τότε αυτή πάτησε το κουμπί.  Ήταν τυχερή που την  κόλλησε  στο τοίχο  δίπλα στο τηλέφωνο.

Έφαγε τρία χρόνια φυλακή. Ευτυχώς ο πρόεδρος του δικαστηρίου ήταν άντρας γιατί η γυναίκα εισαγγελέας  πρότεινε ισόβια δεσμά.

Θα μας ξεκεφαλιάζουν από τώρα και πέρα οι γυναίκες.

-Γιατί;

-Γιατί  γνωρίζουν ότι οι άντρες  φοβούνται   να πατήσουν  το κουμπί  για να μην μαθευτεί, επειδή ντρέπονται πολύ.  Ήμουνα  κέρβερος μέχρι  προχθές στο σπίτι  και τώρα….

-Τώρα  τι ;

– Δεν βλέπεις  το καρούμπαλο, μεταξύ μας μην μαθευτεί.  Ο θεός  πάνας να μας λυπηθεί  και να  καταργήσει το κουμπί.

Τώρα η γυναίκα άμα  θέλει  να σε κλείσει φυλακή, χτυπάει τον τοίχο με το μέτωπο, κάνει  μια μελανιά ,πατάει το κουμπί και βρίσκεσαι φυλακή.

Άφησες  χόρτα στο οικόπεδο φυλακή, έριξες γάτα στο νερό να πλυθεί, φυλακή, Χτύπησες  ακόμη και αν σου επιτέθηκε σκυλί, αν δεν  το  αποδείξεις  αυτό, φυλακή και 40000 ευρώ πρόστιμο.

-Να αποδείξεις ότι σου επιτέθηκε είναι  αδύνατο.  Μια  κυρία  είχε βγάλει βόλτα ένα

μεγαλόσωμο  σκυλί  το οποίο μόλις με είδε λύσσαξε  να κόψει το σχοινί  να με επιτεθεί.

Πήρα  ένα ξύλο  για κάθε ενδεχόμενο  και η κυρία έγινε έξαλλη.

-Μην απειλείς μου είπε  το σκυλί, να του φέρεσαι γλυκά.

– Σε  σένα  της είπα  μπορώ επειδή είσαι ωραία  να φερθώ γλυκά ,στο κοπρόσκυλο ποτέ. Αυτό  ήταν, με μήνυσε για σεξουαλική παρενόχληση και  ότι  χτύπησα το σκυλί

Και επειδή είχε μάρτυρα καταδικάστηκα σε δυο χρόνια με αναστολή και 40.000 ευρώ

πρόστιμο.

Μεγαλύτερο  για τα ακαθάριστα οικόπεδα,  54000 ευρώ  και φυλακή. Τι πρόστιμα είναι αυτά, σαν να τιμωρούν  και σένα και την οικογένεια σου με ισόβια δεσμά. Προτιμότερη η θανατική ποινή.

Έκαψες χόρτα στο κήπο, πρόστιμο πάνω από χίλια ευρώ.

Καίγονται  άνθρωποι και σπίτια   από  εγκληματική  αμέλεια  του κράτους επειδή  εξοπλίζει την Ουκρανία  και όχι την πυροσβεστική…..

  • Φυλακή οι πολιτικοί;
  • Όχι , κάνουν διακοπές και η υφυπουργός ανάπτυξης  λίγο μετά τη συμφορά  χόρευε   τσιφτετέλι σε κότερο με προκλητικό φόρεμα και  με παρτενέρ  πίσω μπρος δυο ημίγυμνα  τεκνά. Κάηκαν τα σπίτια ,έκαψε και καρδιές.

Ξέχασε  τη συμφορά και γιόρταζε την ανάπτυξη   που έφερε τους  μισθούς κάτω από αυτούς της Βουλγαρίας όπου τα πάντα είναι  φθηνά.

Βέβαια  σε πολύ λίγα χρόνια θα  νοσταλγούμε τη  σημερινή οικονομική  κατάσταση μας.

-Γιατί ;

– Το χρέος θα μας καταπιεί.

-Για   ποιο  χρέος μιλάς, η χώρα ευημερεί. Διάβασα ότι εκτός από τον οπλισμό  πληρώνομαι και το ρεύμα   της  Ουκρανίας .

– Με αυτό συμφωνώ, γίνεται για το διεθνές δίκαιο.

– Περίμενε να μπει χειμώνας και  τότε θα δεις  δίκαιο τι θα πει. Θα δεινοπαθήσουμε.

-Γιατί τώρα τι κάνουμε.

-Πήγες με άντρα. Φυλακή ;

  • Όχι  , κάποιο πόστο  σε καρτερεί.   Ψήφισες  ακροδεξιά …
  • Πάλι φυλακή;
  • Όχι  επειδή  σε παραπλάνησαν πηγαίνουν αυτοί. ‘’Ανώριμος’’ πολιτικά ο λαός.

Η σημερινή  κυβέρνηση μας δείχνει  το δρόμο το σωστό, μας διαπαιδαγωγεί.

-Άμα το πιστεύεις αυτό είσαι για  Ψυχίατρο.   Αλλά  για  ποια φυλακή μιλάς, μήπως και έξω που ζούμε σαν φυλακισμένοι  είμαστε.

Πίσω από τα ‘’κάγκελα’’ της ακρίβειας, της  κοροίδιας  και ψευτιάς των κυβερνώντων, της αδιανόητης υποταγής. Τα  πάντα ρει  προς την καταστροφή.

  • Δεν συμφωνώ, η κυβέρνηση είναι σταθερή …,  στην πλήρη υποταγή.

 

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήριο του Α.Σ. Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Η καρδιά της επιμελητηριακής κοινότητας χτυπά το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Σεπτεμβρίου στο Βόλο