Ειδήσεις

Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον Ηλιά Καρδίτσας


Η Εταιρεία Φίλων Πολιτισμού & Αντιπτέρισης “Ηλιάς”, με έδρα τον Ηλιά Καρδίτσας, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:00, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Ηλιά, φεστιβάλ ντοκιμαντέρ.

Θα προβληθούν παρουσία των σκηνοθετών τους οι εξής ταινίες:

Σάββατο 28/9 στις 20:00:

“Μέχρι τη θάλασσα” του Μάρκου Γκαστίν, 2019, 112′, περίληψη: Ασθενείς που νοσηλεύονται, μετά από σοβαρά ατυχήματα, στην κλινική Φυσικής Αποκατάστασης του ΚΑΤ προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους… ή έστω να επανακτήσουν την αυτονομία τους. Ακολουθώντας την αγωνιώδη πάλη τους, η ταινία ερευνά ένα από τα βασικά διλήμματα της ανθρώπινης ύπαρξης: ελπίδα ή αποδοχή;

Κυριακή 29/9 στις 20:00:

“Πέντε φορές ξένος” του Βαγγέλη Ευθυμίου, 2022, 75′

περίληψη: Το συναρπαστικό ταξίδι του 80χρονου Έλληνα καλλιτέχνη, του Σταύρου, ο οποίος έχει ζήσει πέντε ιστορίες ζωής σε πέντε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, σε μόνο μια ζωή! Πολιτικές διαμάχες, φτώχεια, δυσπιστία και πάντα οι αποφάσεις άλλων έχουν σχηματίσει τον κύκλο ζωής του. Έχοντας ξεκινήσει από ένα μικρό χωριό στην Ελλάδα, ο Σταύρος διέσχισε την Αλβανία, ήρθε αντιμέτωπος με το κομμουνιστικό καθεστώς της Ουγγαρίας και το εθνικιστικό της Αυστρίας, συνέπεσε με το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας και τελικά απόλαυσε την ελευθερία και ανεκτικότητα της σουηδικής κοινωνίας το ‘70, όπου έκανε σπουδές τέχνης και παντρεύτηκε.

Νιώθοντας νοσταλγία για την γενέτειρά του, μετακόμισε πίσω στην Ελλάδα μόνο για να ανακαλύψει το χωριό του διαλυμένο. Παρά τις απώλειες και τις δυσκολίες ο Σταύρος παραμένει θετικός , παρότι γνωρίζει ότι «η ιστορία γράφεται πάντα από τους νικητές».

Σας περιμένουμε!

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο fb: “Εταιρεία Φίλων Πολιτισμού & Αντιπτέρισης “Ηλιάς” για να ενημερώνεστε για τις δράσεις μας και να γίνετε μέλος μας.

Προηγούμενο άρθρο Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο
Επόμενο άρθρο Ευχαριστίες προς την ΠΕΔ Θεσσαλίας από τον Δήμο Σκοπέλου