Ειδήσεις

Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο οδικό τμήμα Καρδίτσας – Μέλισσας


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από το καιρικό φαινόμενο ‘’ΙΑΝΟΣ’’ στο οδικό τμήμα από Καρδίτσα προς τις Τ.Κ Μέλισσας και Ζαϊμίου και κυρίως στην πρόσβαση της γέφυρας επί του ποταμού Καλέντζη, μεταξύ των Τ.Κ Μέλισσας και Πτελοπούλας. Η συγκεκριμένη γέφυρα είχε κριθεί επικίνδυνη και η κυκλοφορία είχε διακοπεί και οι εργασίες που εκτελούνται έχουν σκοπό την αποκατάσταση της βατότητας και την εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο οποίος επισκέφτηκε το έργο με τον πρόεδρο της Τ.Κ Πτελοπούλας κ. Βασίλη Βαρλάγκα: ‘’ Οι εργασίες αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση της πρόσβασης στην γέφυρα του ποταμού Καλέντζη, καθώς λόγω της εκτεταμένης πλημμύρας στην περιοχή είχε υποχωρήσει το επίχωμα κάτω από το βάθρο της γέφυρας, με αποτέλεσμα το κατάστρωμα του δρόμου να είναι κενό. Σε συνεργασία λοιπόν με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τη Δ/νση Τεχνικών Έργων ολοκληρώνονται μια σειρά εργασιών που περιλαμβάνουν αρχικά την αποξήλωση του υπάρχοντος ασφαλτοτάπητα και την εκσκαφή του δρόμου σε κατάλληλο μήκος, την επίχωση με μεγάλους λίθους και σκυρόδεμα και την κατασκευή πλάκας πρόσβασης. Στη συνέχεια γίνεται επίχωση με υλικό Ε4 και κατασκευή του ασφαλτοτάπητα. Το έργο ολοκληρώνεται με διευθέτηση και καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Καλέντζη, κατασκευή τεχνικών σωληνωτών εγκιβωτισμένων με σκυρόδεμα C16/20  και σύνδεσή τους με τα υφιστάμενα αρδευτικά κανάλια απορροής και τέλος με την τοποθέτηση της απαιτούμενης σήμανσης’’.

Η ολοκλήρωση των εργασιών αποσκοπεί την επαναφορά του οδικού δικτύου στην αρχική του κατάσταση και όχι στην τροποποίηση των χαρακτηριστικών της οδού.

‘’ Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας, σύμφωνα με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, για αποκατάσταση μικρών ή μεγαλύτερων ζημιών σε όλα τα σημεία της αρμοδιότητάς μας με συνέπεια και υπευθυνότητα’’, κατέληξε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης.

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Στα μεγάλα έργα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εντάσσεται η παλιά γέφυρα Μουζακίου