Ειδήσεις

Εποικοδομητική η συνάντηση εργασίας Τσιάρα-Σκόνδρα


Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Τσιάρα επισκέφθηκε η βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα, στο πλαίσιο των συνεχών επαφών της με κυβερνητικά στελέχη για ζητήματα που αφορούν τους συμπολίτες μας και τον τόπο μας.

Η βουλευτής συνεχάρη τον συντοπίτη της υπουργό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο σύνθετο έργο του. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση της πως η παρουσία ενός Θεσσαλού και δη Καρδιτσιώτη στην κυβέρνηση, και μάλιστα στο συγκεκριμένο υπουργείο,  θα συμβάλει στην ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εν γένει οι αγρότες και του νομού μας ειδικότερα.

Στη συζήτηση κυριάρχησαν οι καταστροφικές συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων Daniel και Elias στην γεωργία, τη κτηνοτροφία και όχι μόνο, των περιοχών που επλήγησαν και όσα από τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν έχουν ακόμη επιλυθεί.

Ιδιαίτερα έμφαση δόθηκε στα έργα που συμβάλλουν στην τόνωση της Αγροτικής Ανάπτυξης σε περιοχές της Θεσσαλίας και ιδιαίτερα της Καρδίτσας, αλλά και για τα εργαλεία που χρειάζονται για να προχωρήσουν επενδύσεις στον αγροτικό τομέα. Η κ. Σκόνδρα επεσήμανε πως είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών, στην ιδιαίτερα δύσκολη και πολύπαθη περίοδο που βιώνουν. Συνέπεσε δε η άποψη και των δύο ότι είναι απαραίτητο να εξοφληθούν τα υπόλοιπα των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε πολύ άμεσο χρόνο. Ο κ. Τσιάρας διαβεβαίωσε την κ. Σκόνδρα ότι έχει επιληφθεί πρσωπικά του ζητήματος, ότι έχουν ξεπεραστεί εμπόδια και πως άμεσα θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα ανάλογα ποσά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επίσης και η ανάγκη για δημογραφική ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού και ενίσχυση της υπαίθρου. Ο κ. Τσιάρας, που ως βουλευτής επαρχίας έχει και ιδία άποψη για την αποψίλωση του αγροτικού πληθυσμού, ανέφερε σχετικά πως ο πρωτογενής τομέας έχει πολύ μεγάλη ανάγκη από την παρουσία ηλικιακά νέων ανθρώπων και πως στο επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση θα καταφέρει  να δημιουργήσει έναν πρωτογενή τομέα ελκυστικό για τους νέους ανθρώπους, που με την παρουσία τους, τη συμμετοχή τους και την εργασία τους, θα καταφέρουν να τον στηρίξουν αλλά και να δώσουν μια πολύ συγκεκριμένη προοπτική. Συμπλήρωσε δε ότι ζήτημα μεγάλης προτεραιότητας για την κυβέρνηση και τον ίδιο είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση των αγροτών, όπως επίσης και θέματα έρευνας και καινοτομίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό και συναδελφικό κλίμα με δεδομένη την πρόθεση, τόσο του υπουργού όσο και της βουλευτού, καλής συνεργασίας, προς όφελος πάντοτε των αγροτοκτηνοτρόφων και του τόπου μας.

 

Προηγούμενο άρθρο Μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022
Επόμενο άρθρο Κατέκλυσαν τη Θεσσαλία τα τριζόνια και οι γρύλλοι - Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δημήτρης Σταυρίδης στο Ηχόραμα 100,8