Ειδήσεις

Επιστολή του Δήμου Παλαμά για ευνοϊκή αντιμετώπιση μαθητών/τριών


Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ, όπως γνωρίζετε ο Δήμος Παλαμά Καρδίτσας υπέστη από τον  Σεπτέμβριο του 2020 έως και σήμερα πρωτοφανείς για την περιοχή φυσικές καταστροφές. Η επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα “ΙΑΝΟΣ”, αλλά και η πρόσφατη σεισμική δόνηση του Μαρτίου 2021, επέφεραν απροσδόκητες  αλλαγές στην κοινωνική – οικονομική δραστηριότητα των κατοίκων. Πολλά κτίρια (σπίτια, επιχειρήσεις και σχολικές μονάδες) χρειάζονται επισκευές για να επαναλειτουργήσουν  ενώ σε κάποια άλλα απαιτείται η κατεδάφισή τους. Για την προσωρινή κάλυψη των αναγκών  (στέγαση οικογενειών αλλά και σχολικά μαθήματα ) ο Δήμος μας έχει υποχρεωθεί να χρησιμοποιήσει  προσωρινές  λύσεις (π.χκοντεϊνερ, ένταξη σε πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, συγκατοίκησης κλπ.).

Ιδιαίτερα σημαντικέςήταν οι επιπτώσεις  των φυσικών  αυτών καταστροφών στην καθημερινότητα των μαθητών. Αρκετοί/ες μαθητές μαθήτριες υποχρεώθηκαν λόγω των βίαιων συνθηκών να προσαρμοστούν ξαφνικά σε νέα δεδομένα. Τα σπίτια τους πλημμύρισαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα τα παιδιά αυτά ν’ αλλάξουν άρδην την καθημερινότητά τους. Έμφαση όμως θα πρέπει να δοθεί στους μαθητές/τριες του Δήμου μας που φοιτούν στην Γ΄ τάξη του Λυκείου και δέχονται πρόσθετη ψυχολογική επιβάρυνση λόγω των επικείμενων πανελλαδικών εξετάσεων.

Παρακαλούμε για τους παραπάνω λόγους να  προβείτε άμεσα στην έκδοση των σχετικών υπουργικών αποφάσεων  που θα καθορίζουν το ποσοστό «καθ’ υπέρβαση» εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μαθητών/τριών μονίμων κατοίκων της περιοχής μας (οι οποίοι ΔΕΝ εμπίπτουν στην προσαύξηση μορίων) και το δικαίωμα μετεγγραφής σε Τμήμα Α.Ε.Ι. ή Τ.Ε.Ι. καθ’ υπέρβαση του εκάστοτε προβλεπόμενου αριθμού μετεγγραφόμενων.

Αναμένοντας τις άμεσες ενέργειές σας.

 

Προηγούμενο άρθρο Το ΕΒΕ Καρδίτσας στηρίζει τα αιτήματα του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων
Επόμενο άρθρο Επερώτηση για τη μη ολοκλήρωση γέφυρας στην περιοχή Ρογκάκια μεταξύ Καροπλεσίου και Νεράιδας