Ειδήσεις

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιο σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον αρμόδιο υπουργό


Επιστολή με την οποία εκφράζει κυρίως την αντίθεσή του για την σιδηροδρομική υποβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλίας, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, τόσο στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και στον αρμόδιο υπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων ο κ. Νούσιος τονίζει πως η απόφαση αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ανεξήγητη, καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου και της άρσης των περιοριστικών μέτρων στις συγκοινωνίες και οι προσπάθειες όλων μας είναι προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης όλων των μέσων μεταφοράς. Πόσω δε μάλλον του τρένου που χρησιμοποιείται από ένα μεγάλο μέρος του επιβατικού κοινού και αποτελεί την εναλλακτική επιλογή για την συγκοινωνιακή σύνδεση με την πρωτεύουσα.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης  επεσήμανε ακόμη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λαμβάνει κρατική επιδότηση για τη λειτουργία των λεγόμενων ‘’ άγονων γραμμών’’ και ότι η περικοπή του συγκεκριμένου δρομολογίου δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα μετά την κατάργηση των απευθείας πρωινών δρομολογίων με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και την μεγάλη αύξηση των τιμών των εισιτηρίων. Παράλληλα χαρακτήρισε το σιδηρόδρομο ως μεταφορικό μέσο που κερδίζει έδαφος παγκοσμίως, ενώ αναφέρθηκε και στην εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης που θα το καταστήσει ακόμη πιο ανταγωνιστικό.

Τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επανεξετάσει την απόφασή της, προς όφελος του επιβατικού κοινού και την αναβάθμιση της Δυτικής Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Στο 35,86% η εμβολιαστική κάλυψη στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Την ενίσχυση των δομών υγείας του Νομού ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος