Ειδήσεις

Ενσωμάτωση κριτηρίων ESG και παρουσίαση της πλατφόρμας SYNESGY σε διαδικτυακό εργαστήριο του ΣΘΕΒ και της ICAPCRIF


H ενσωμάτωση των πρακτικών για θέματα Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης (Environmental, Social and Governance – ESG) και πως αυτά επηρεάζουν την επιτυχία και την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων ήταν το επίκεντρο της συζήτησης στο Διαδικτυακό Εργαστήρι που διοργάνωσε ο  ΣΘΕΒ σε συνεργασία με την ICAP CRIF με θέμα: «Κριτήρια ESG και λύση SYNESGY», την Τρίτη 09 Ιουλίου 2024.

Οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις μέλη του ΣΘΕΒ είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τον κ. Γεώργιο Χατζηλεοντή, Sales Director της  ICAP CRIF για τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται παγκοσμίως όσον αφορά το γενικό πλαίσιο που διέπει τη ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στο επίκεντρο της στρατηγικής και της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ο κ. Χατζηλεοντής, παρουσίασε, επίσης, την υπηρεσία Synesgy, την ψηφιακή παγκόσμια πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε από τη «σύμπραξη» μεταξύ CRIF, CRIBIS και ενός δικτύου στρατηγικών εταίρων παγκοσμίως, για τη μέτρηση της βιωσιμότητας των εταιρειών, των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών στα πλαίσια των ESG κριτηρίων.  Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε η δυνατότητα που έχουν οι επιχειρήσεις, μέσω της πλατφόρμας, να ενεργοποιήσουν το συνεργαζόμενο με αυτές οικοσύστημα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης που θα αποτελέσει μονόδρομο για την επιχειρήσεις όλων των κλάδων.

Ο κ. Δημήτριος Νταφούλης, Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Ελλάδος της ICAP CRIF, αναφέρθηκε στη μακροχρόνια παρουσία της ICAPCRIFστο πλευρότου ελληνικού επιχειρείν και στην ετοιμότητα της εταιρείας να υποστηρίξει την ομαλή μετάβαση των επιχειρήσεων στο νέο πλαίσιο λειτουργίας τους κατά τα πρότυπα των κριτηρίων ESG.

Για όσους εκπροσώπους επιχειρήσεων παρακολούθησαν το διαδικτυακό workshop προσφέρθηκε η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν για ένα χρόνο την πλατφόρμα SYNESGY δωρεάν.

Στο τέλος του εργαστηρίου τέθηκαν ερωτήσεις από τις επιχειρήσεις που αφορούσαν τη χρήση της πλατφόρμας.

Τον συντονισμό του διαδικτυακού εργαστηρίου πραγματοποίησε ο κ. ΧρήστοςΤσιτόπουλος, Υπεύθυνος του Τμήματος Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος και Υποστήριξης Μελών.

 

Προηγούμενο άρθρο Τυχερός Καρδιτσιώτης κέρδισε στο Τζόκερ πάνω από 1.000.000 ευρώ!!!
Επόμενο άρθρο Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την αγορά νέου μηχανήματος ακτινοθεραπείας