Ειδήσεις

Ένα θετικό κρούσμα στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα – Την Κυριακή (4/4) νέος προληπτικός έλεγχος στο δημαρχείο Πεζούλας


Έπειτα από 5 μήνες χωρίς κορωνοϊό στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, το πρώτο θετικό κρούσμα ανιχνεύτηκε σε έκτακτο έλεγχο που έγινε στην Πεζούλα.  Ο Δήμος  κάλεσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ να πραγματοποιήσει προληπτικό έλεγχο, μετά από επίμονη φημολογία για πολλά κρούσματα στην περιοχή. Διενεργήθηκαν 20 τεστ ράπιντ, από τα οποία ένα (1) είναι θετικό και δόθηκαν οι σχετικές οδηγίες, καθώς το άτομο είναι με ήπια συμπτώματα.

Ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ οργανώνει για την Κυριακή 4/4/2021 και ώρα 11 π.μ. – 14.00 μμ στο παλαιό δημαρχείο της Πεζούλας νέο προληπτικό έλεγχο για τους κατοίκους του Δήμου. Παρακαλούνται όσοι έχουν συμπτώματα ή έχουν  έλθει σε επαφή με θετικό κρούσμα με κορονοϊό, να προσέλθουν για έλεγχο.  Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

Χωρίς πανικό, με ψυχραιμία, προπάντων με υψηλό αίσθημα ευθύνης προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους άλλους.  Τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα προστασίας:  φοράμε πάντα τη μάσκα, αλλάζουμε συχνά τις μάσκες μιας χρήσης, πλένουμε και σιδερώνουμε τις πάνινες μετά από κάθε χρήση. Κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας (πάνω από δύο μέτρα), πλένουμε συχνά τα χέρια και χρησιμοποιούμε απολυμαντικά. Αερίζουμε συχνά  τους χώρους. Προπαντός  περιορίζουμε τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες.

Όσοι δημότες έχουν προγραμματισμένο να κάνουν το εμβόλιο για κορονοϊό και δεν έχουν τρόπο να μετακινηθούν, μπορούν να εξυπηρετηθούν με αυτοκίνητο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, τηλ.24413-52200, (Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι).

 

Προηγούμενο άρθρο Νίκος Καρδούλας: Έκθεση ΟΗΕ για στόχους βιώσιμης ανάπτυξης 2020 και πανδημία - Η κατάταξη της Ελλάδας
Επόμενο άρθρο Προστασία της καστανοκαλλιέργειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας