Ειδήσεις

Έκθεση Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών στο 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας


Ο Τομέας Εφαρμοσμένων Τεχνών (Β΄ Τάξη)  λειτούργησε για πρώτη φορά τη φετινή χρονιά (2023-2024) και προσδοκά να καλύψει τις ανάγκες μαθητών που έχουν καλλιτεχνικές δεξιότητες.

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους οι μαθητές/τριες   διδάσκονται 23 ώρες θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα του Τομέα:

Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Ιστορία της Τέχνης, Αρχές Σύνθεσης, Εφαρμοσμένες Τέχνες με χρήση Η/Υ και το ειδικό εργαστηριακό μάθημα Χαρακτικής-Πλαστικής.

Στο πλαίσιο των παραπάνω μαθημάτων οι μαθητές, με τη συνεχή καθοδήγηση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών, κυρίας Άνι Πέτκοβα και κυρίας Ζωής Σιμούλη, οι οποίες με αφοσίωση, πάθος και έμπνευση μπόρεσαν να εξερευνήσουν την καλλιτεχνική τους έκφραση, κατάφεραν να αναπτύξουν τα ταλέντα τους και να δημιουργήσουν υπέροχα έργα τέχνης.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στις 16/5/24, μας τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας π. Παναγιώτης Καλλιώρας, ο Δ/ντής της Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας κ.Κων/νος Ζαχαρής, ο απερχόμενος Δ/ντής του σχολείου κ. Αναστάσιος Τσίρας, μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καρδίτσας, καταρτιζόμενοι της πειραματικής ΣΑΕΚ Καρδίτσας της ειδικότητας Ζωγραφικής Τέχνης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μονάδας, κ. Απόστολος Μπέσσας.

Τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη και το ενδιαφέρον τους.

  Οι μαθητές/τριες έχουν επιλέξει την επόμενη σχολική χρονιά να ακολουθήσουν την ειδικότητα «Σχεδιασμού-Διακόσμησης Εσωτερικών Χώρων». Μετά την αποφοίτησή τους έχουν τη δυνατότητα να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις για την πρόσβασή τους σε Πανεπιστημιακές και Πολυτεχνικές Σχολές, όπως Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Θεατρικών Σπουδών, Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Μουσικών Σπουδών, Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού Θεσσαλίας και πλήθος άλλων σχολών. Τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες στη ζωή τους.

Η έκθεση των έργων των μαθητών θα παραμείνει στο σχολείο μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 8.30 π.μ.-2.30 μ.μ. και Πέμπτη 8.30 π.μ.-6.00 μ.μ.

Προηγούμενο άρθρο Η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τρίτος Όροφος παρουσιάζει την παράσταση: ‘Ποια φορά και ποιον καιρό;
Επόμενο άρθρο Ο Καρδιτσιώτης μαθητής που βραβεύτηκε στους Πρώτους των Πρώτων του προγράμματος Μπροστά για την παιδεία