Ειδήσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας στην Akçakoca της Τουρκίας με το πρόγραμμα erasmus


Το 5ο Γυμνάσιο Καρδίτσας συμμετείχε με επιτυχία σε μία εξαιρετική εκπαιδευτική επίσκεψη του προγράμματος Erasmus+ KA220 2023-1-PL01-KA220-SCH-000151657, με τίτλο “Acteco-locally to change into eco-globally“, που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Akçakoca της Τουρκίας. Η αποστολή αποτελούνταν από 7 μαθητές και 3 καθηγητές, οι οποίοι συμμετείχαν σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες από τις 13 έως τις 17 Μαΐου 2024.

Οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης περιλάμβαναν:

  • Συμμετοχή και παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο υποδοχής από μαθητές όλων των χωρών (Ελλάδα, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία, Κροατία και Πορτογαλία) ενώ οι καθηγητές είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διδασκαλίες, να παρατηρήσουν τις εκπαιδευτικές πρακτικές και να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους.
  • Πεζοπορία στον καταρράκτη Aktaş όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την φυσική ομορφιά της περιοχής και συνειδητοποίησαν τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Εκδήλωση “BeEco” με SWOT ανάλυση για την κλιματική αλλαγή με την οποία οι μαθητές ανέλυσαν τα πλεονεκτήματα, μειονεκτήματα, ευκαιρίες και απειλές που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και προχώρησαν σε δημιουργικό διάλογο για την αντιμετώπιση της.
  • Σεμινάριο για την οικολογία και τις βιώσιμες πρακτικές και επίσκεψη στο χώρο κομποστοποίησης στο Πανεπιστήμιο της πόλης  Düzce όπου έγινε ενημέρωση για τη σημασία της στη μείωση των αποβλήτων.
  • Επισκέψεις στο Genoese Castle και στον αρχαιολογικό χώρο Konuralp Excavation Area and Amphi Theatre και εξερεύνηση της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής.
  • Επίσκεψη στη Διεύθυνση Δασών της περιοχής και ενημέρωση για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Συμμετοχή σε δράση δενδροφύτευσης, η οποία ενίσχυσε έμπρακτα την αξία της συνεισφοράςστην προστασία του περιβάλλοντος.
  • Ημερήσια εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη στην οποίαοι μαθητές και οι καθηγητές επισκέφθηκαν τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης, εμπλουτίζοντας τις πολιτισμικές τους γνώσεις.

Η επίσκεψη αυτή ήταν μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές και τους καθηγητές του 5ου Γυμνασίου Καρδίτσας να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και εμπειρίες, και να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία. Η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα Erasmus+ KA220 ενίσχυσε την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα και προώθησε την διεθνή συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Προηγούμενο άρθρο Έκτακτη (δια περιφοράς) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Το νερό και το ποτάμι, σ’ ένα βιβλίο ακορντεόν!!!