Ειδήσεις

Εκλογές – Του Κώστα Βλάχου


Ο  κόσμος καίγεται  και η Ελλάδα  παρακολουθεί τις δηλώσεις του κ. Λύτρα. Είναι το  κύριο θέμα σε όλα τα  κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια .Έπρεπε  να είναι στη φυλακή  αλλά   το παίζει σταρ . Διάβασα πως δίδασκε στη ΔΑΠ  ΝΔΦΚ για  τον ρατσισμό  και την έκφυλη βία.  Θυμήθηκα τον αρχαίο Αθηναίο  φιλόσοφο  και νομοθέτη Σόλωνα  που είχε  πει.

Ο  νόμος   είναι σαν τον ιστό της αράχνης. Όταν πέσει επάνω του  κάτι αδύναμο και ελαφρύ το συγκρατεί, όταν  πέσει  κάτι μεγάλο και  βαρύ το σκίζει και το διαπερνά.

Όμως το θέμα που έπρεπε  να προβάλλεται συνεχώς  είναι να αποφύγουμε σαν χώρα

τον  πόλεμο.  Ο  Ελληνικός  λαός  καταψήφισε  την φιλοπολεμική   πολιτική.

Όμως  την επόμενη στιγμή  ο πρωθυπουργός που στηρίζεται  ουσιαστικά στο 12 ο/ο

περίπου  επί του συνόλου του  Ελληνικού πληθυσμού βροντοφώναξε στην Ελβετία  ότι

στηρίζουμε τον πόλεμο.  Είπε  όχι στην ειρήνη αυτή τη στιγμή  για να μπορεί μελλοντικά η Ουκρανία  από θέση ισχύος να διαπραγματευθεί.  Τότε  που Ουκρανία  δεν θα υπάρχει ουσιαστικά. Όμως  υπάρχει κίνδυνος με αυτή την πολιτική  να χαθούμε και εμείς και άλλοι  πολλοί. Ο Στόλτενμπεργκ είπε  χθες ότι δεν πολεμάμε για  την Ουκρανία  αλλά για  δικά  μας  συμφέροντα. Τα  δικά τους ποτέ δεν ήταν και δικά μας.

Ο  Έλληνας  πρωθυπουργός  όπως και  οι πρωτακλασσάτοι υπουργοί  μας μιλάνε για το διεθνές δίκαιο. Αυτό που έλαμψε στο Ιράκ, τη Σερβία, τη Λιβύη και αλλού.

Έκανε  τον δήθεν ανασχηματισμό και νομίζει πως ικανοποίησε το λαό.

Οι πολεμικές ιαχές  είναι   καθημερινές.  Πεντακόσιες   χιλιάδες στρατός  του ΝΑΤΟ είναι έτοιμος να εισβάλλει  στη Ρωσία μέχρι το Σεπτέμβριο. Τα πυρηνικά  όλων των εμπλεκόμενων χωρών  ετοιμάζονται και αυτά.

Ο  κ  Βούτσιτς   δήλωσε  πως   το τραίνο  του πολέμου ξεκίνησε και δεν υπάρχει επιστροφή.

Ο  Πούτιν  είπε το ίδιο. Η  αλαζονεία της  δύσης μας έφτασε στο σημείο δίχως επιστροφή.

Ετούτη τη στιγμή δεν χρειάζονται ανασχηματισμοί ,χρειάζονται εκλογές  χωρίς να είναι επικεφαλής  στα κόμματα  ΝΔ ,ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ  οι τρεις  αποδοκιμασθέντες  σημερινοί  αρχηγοί ,ούτε δυο τρεις  υπουργοί  φιλοπολεμικοί. Εννοείται πως δεν πρέπει να επιστρέψουν  οι  αποτυχημένοι, Τσίπρας ,Παπανδρέου  και όσοι τηρούν σιγή.

Καινούργοι  με αξίες και ιδανικά  πρέπει  να πάρουν τα ηνία της χώρας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ψεκασμοί για την αντιμετώπιση των κουνουπιών
Επόμενο άρθρο Αιτήσεις για τους 27 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της ΔΥΠΑ