Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα: Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021 και ώρα 7:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο Τ.Κ. Καρδιτσομαγούλας.

Την Πέμπτη10 Ιουνίου, ανήμερα της Δεσποτικής εορτής, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο Αναλήψεως του Κυρίου Σταθμού Φαρσάλων.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μουζακίου.

Ακολούθως, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία της ιεράς Αγρυπνίας επί τη συνάξει της Υπεραγίας Θεοτόκου «ΆξιονΕστίν» και τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας του ιατρού στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Κατά τη διάρκεια της ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας «Πελεκητής», την Πέμπτη (της Αναλήψεως) 10 Ιουνίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στην ως άνω πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή,καθότι πανηγυρίζει το Καθολικό αυτής.

Ώρα ενάρξεως της ακολουθία του Όρθρου8:00΄π.μ.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 8:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της ιεράς Αγρυπνίας στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού στην πανυγηρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας «Πελεκητής».

***

Η Ιερά μας Μητρόπολη ανακοινώνει ότι το εσπέρας της Τετάρτης 9 Ιουνίου 2021 από ώρα 9:00΄μ.μ. στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίων Ταξιαρχών Καρδίτσης θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία επί τη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Προηγούμενο άρθρο Δηλητηριασμένο πτηνό συνέλεξε το Δασαρχείο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους σε πλήρη Εργασιακή Ασφυξία