Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 10:30΄π.μ., θα παρακολουθήσει την σχολική εορτή επί τη εθνική επετείω του ΟΧΙ στο 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων.

Ακολούθως στις 12:00΄μ., θα προστεί της επιμνημοσύνου Δεήσεως, που θα λάβει χώρα στο Ηρώο των πεσόντων της πόλεως των Φαρσάλων στην πλατεία Δημαρχείου.

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., θα υποδεχθεί την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης» εκ της ομωνύμου Ιεράς Μονής Καλλιφωνίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

Στη συνέχεια, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλήτου στον προειρημένο Ιερό Ναό.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Βραγκιανών.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιερά μας Μητροπόλεως, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 6:30΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθία του Εσπερινούεπί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλήτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Φύλλου.

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, θα προστεί της ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μητροφάνης Αγαπίδης, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και ώρα 6:00΄μ.μ., θα προστεί της ακολουθία του Εσπερινού επί τη ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλήτου στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Καρδιτσομαγούλης.

***

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Κάιας, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς μας Μητροπόλεως, το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Τ.Κ. Μυρίνης.

Προηγούμενο άρθρο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΠΣΕΑΑ στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Στη μάχη για την αντιμετώπιση της ευλογιάς οι κτηνίατροι της Περιφέρειας