Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου προφήτου Ιεζεκιήλ, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης, ώστε να ευχηθεί στον άγοντα την ονοματική εορτή Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντά.

Ακολούθως, θα μεταβεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης, όπου θα τελέσει τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου πρ. Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κυρού Ιεζεκιήλ.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου, ιερά μνήμη του αγίου Αθηναγόρου του απολογητού, θα μετάσχει στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων, ώστε να ευχηθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, ο οποίος άγει τα ονομαστήριά του.

***

Την Τρίτη 23 Ιουλίου και ώρα 8:00΄μ.μ., η Ενορία του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Καρδίτσης θα υποδεχθεί την ιερά και σεβασμία εικόνα της Παναγίας «Πελεκητής» επ’ ευκαιρία της ενάρξεως των λατρευτικών Συνάξεων επί τη επικειμένη εορτή της Προστάτιδός της.

Την θαυματουργό Εικόνα θα κομίσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως και Καθηγούμενος της ομωνύμου Ιεράς Μονής.

Ακολούθως θα τελέσει την ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς την Κυρία Θεοτόκο την επονομαζομένη Πελεκητή.

Η ιερά Εικών θα παραμείνει προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουλίου.

Προηγούμενο άρθρο Στο Βόλο η Πανθεσσαλική Πολυκλαδική Έκθεση
Επόμενο άρθρο Ξαναγυρίστε στο Φανάρι, ένα σχολ(ε)ίο νοσταλγίας