Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 6 Ιουλίου 2024, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προ της Απολύσεως θα τελέσει το τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της μακαριστής Ερμιόνης Μίστρα.

Το μεσημέρι της αυτής ημέρας, θα μεταβεί στη Δημητσάνα, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου, ώστε να μετάσχει στις λατρευτικές Συνάξεις επί τη ιερά μνήμη της αγίας και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον ομώνυμο Ιερό Ναό.

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, ιερά μνήμη του αγίου και ενδόξου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Δρακότρυπας.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 7 Ιουλίου, θα προστεί της ακολουθίας του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης.

***

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιεζεκιήλ Κωνσταντάς, την Κυριακή 7 Ιουλίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίας ΚυριακήςΚαρδίτσης, ευρισκόμενο επί των οδών Ερμογένους και Αγίας Κυριακής. Ως εκ τούτου, κατ’ αυτή την ημέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσης δεν θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία.

Το εσπέρας του Σαββάτου 6 Ιουλίου και ώρα 8:00΄μ.μ., στο ως άνω Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο θα τελεσθεί η ακολουθία του Εσπερινού.

Προηγούμενο άρθρο Άμεσα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα για τους εργαζόμενους που πλήττονται
Επόμενο άρθρο Προς δημοπράτηση το έργο Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα