Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Ερμητσίου. Κατά τη Θεία Λειτουργία, θα τελέσει την εις Διάκονον χειροτονία του μοναχού Νικηφόρου (Κουτσιούμπα), Αδελφού της Ιεράς Μονής Παναγίας «Πελεκητής».

Το εσπέρας της αυτής ημέρας και ώρα 7:00΄μ.μ., θα μεταβεί στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, όπου θα μετάσχει στην ακολουθία του Εσπερινού στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Προφήτου Ηλιού Επισκοπείου, ώστε να ευχηθεί στον άγοντα την ονοματική του εορτή Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κύριλλο.

****

Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Θεοδωρόπουλος, το εσπέρας της Παρασκευής 7 Ιουνίου και ώρα 7:00΄μ.μ., παραμονή της εορτής της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, θα υποδεχθεί στην είσοδο του αυλογύρου του ομωνύμου Ιερού Ναού Τ.Κ. Αρτεσιανού παλαιά ιερά εικόνα του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στο κειμηλιαρχείο της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Ακολούθως, θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού.

Προηγούμενο άρθρο Ευρωεκλογές - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Εθελοντική δεντροφύτευση στον Κέδρο