Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 28 Μαΐου 2024 και ώρα 8:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ρουμ Παλαμά.

Ακολούθως, θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία της ιεράς Αγρυπνίας στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης, επί τη δεσποτική εορτή της Μεσοπεντηκοστής, τη ιερά μνήμη της οσίας μητρός ημών Υπομονής και επί τη επετείω της αποφράδος ημέρας της υπό των Τούρκων γενομένης αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως αλλά και προς ενίσχυση των μαθητών και μαθητριών των υποκειμένων στις κατ’ έτος προαγωγικές εξετάσεις. (Ώρα ενάρξεως 8:30΄μ.μ.)

Προ της Απολύσεως, θα ευλογήσει το κόλλυβο προς τιμήν της Αγίας και θα τελέσει ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου και πάντων των συν αυτώ αναιρεθέντων πατέρων και αδελφών.

Κατά τη διάρκεια της ιεράς Αγρυπνίας, θα τεθεί προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών απότμημα του ιερού λειψάνου του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνοις.

Την Τετάρτη 29 Μαΐου και ώρα 8:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην ακολουθία της ιεράς Παρακλήσεως προς τον Δεσπότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού των υποψηφίων των Πανελληνίων Εξετάσεων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Νέο μοντέλο πρόβλεψης επιδημικών κυμάτων - Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης: Η εμπειρία του προηγούμενου χειμώνα