Ειδήσεις

Εκκλησιαστικά νέα


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10:30΄π.μ., θα προεδρεύσει της Ζ΄ Γενικής Ιερατικής Συνάξεως απάντων των Κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Προσκεκλημένος ομιλητής θα παραστεί ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Δόγμα και ήθος στην χριστιανική λατρεία».

****

Παράλληλα, το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Αιμοδοσίας υπό την επωνυμία «Ο Άγιος Νεομάρτυς Κωνσταντίνος ο εν Καππούα (Καππά) Καρδίτσης μαρτυρήσας» της Ιεράς Μητροπόλεως σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσης θα πραγματοποιήσει Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου από ώρα 8:30΄π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στην προσπάθεια μας αυτή καλούμε όλους τους αιμοδότες, αλλά και όσους για πρώτη φορά θέλουν να βοηθήσουν στην διακονία αυτή της τοπικής μας Εκκλησίας, για την ενίσχυση των αποθεμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσης, αλλά και την βοήθεια στους έχοντας ανάγκη συνανθρώπους μας, να προσέλθουν στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού μας Ναού και να δώσουν μία φιάλη αίμα.

****

Το εσπέρας της αυτής ημέρας  και ώρα 8:30΄μ.μ.,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος θα προεξάρχει της ιεράς Αγρυπνίας, επί τη ιερά μνήμη του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Κυριακού του αναχωρητού, στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Κατ’ αυτή την ημέρα άγει τα ονομαστήριά του ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης.

Προηγούμενο άρθρο Στο 3ο ΓΕΛ Καρδίτσας ο επίσημος αγιασμός της Βθμιας
Επόμενο άρθρο Βασίλης Τσιάκος: Οι Κοινότητες του Δήμου Καρδίτσας είναι στις προτεραιότητες μας