Ειδήσεις

Έκκληση Μητσοτάκη από την Καρδίτσα για τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας


Με αναφορά στην πανδημία και στις κυβερνητικές αποφάσεις έκλεισε την παρέμβασή του, κατά την εκδήλωση  που έγινε το Σάββατο στην Καρδίτσα για την πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης των περιοχών που επλήγησαν από τον Ιανό, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, ξέρετε ότι σε κάποιες περιοχές της χώρας με πρώτη και πιο σημαντική την Περιφέρεια Αττικής αναγκαστήκαμε να βάλουμε περιορισμούς στη λειτουργία του λιανεμπορίου, γιατί αυτό μας υπέδειξαν οι ειδικοί. Ισορροπούμε σε μία πολύ λεπτή ισορροπία προσπάθειας διαχείρισης πανδημίας και έχουμε ευτυχώς -να χτυπήσω ξύλο- ακόμα τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη και από την άλλη συντήρηση της οικονομικής δραστηριότητας. Δεν είναι εύκολη αυτή η ισορροπία, αξιολογούμε συνέχεια τα δεδομένα και έχουμε επιλέξει μία πολιτική αναπροσαρμογών, έτσι ώστε να είμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις και να μην τρέχουμε από πίσω», τόνισε ζητώντας από τους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την πιστή εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων.

«Θα ζητήσω και εδώ στη Θεσσαλία από όλους τους δημάρχους, ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή, τηρούμε τα μέτρα, φοράμε τις μάσκες, αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς, αποφεύγουμε -το τονίζω αυτό ειδικά- τις συναντήσεις στα σπίτια, γιατί εκεί βγάζουμε τις μάσκες, μπορεί να πιούμε και κανένα ποτηράκι παραπάνω πάνω στο φαγητό, εκεί έχουμε πολλές εστίες διασποράς του COVID-19. Για να βγούμε όλοι γεροί από αυτή την περιπέτεια, να τρέξουν τα προγράμματα εμβολιασμού έτσι ώστε όταν με το καλό έρθει η άνοιξη και το καλοκαίρι να μπορούμε να πούμε ότι έχουμε αφήσει αυτή την περιπέτεια οριστικά πίσω μας», πρόσθεσε.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μητσοτάκης για Ιανό: Όλοι κινήθηκαν με ταχύτητα για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας
Επόμενο άρθρο Δωρεάν rapid tests τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου στην ΤΚ Αμπέλου