Ειδήσεις

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας


Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας, δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης (μεικτή), θα πραγματοποιηθεί στις 15-10-2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 6.30’ μ.μ.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Η δημοτική αρχή εδώ και καιρό σε συνεργασία με όμορους δήμους της Π.Ε. Καρδίτσας καταβάλει προσπάθειες για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η σχετική προσπάθεια; (ερωτών: Σερ. Γούλας, δημ. σύμβουλος πλειοψηφίας «ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ»)
  2. Οι παιδικές χαρές αποτελούν πάντα ένα σημείο αναφοράς για το κέντρο και τις γειτονιές της πόλης αλλά και για τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας. Σε αρκετές περιπτώσεις οι παιδικές χαρές χρειάζονται βελτιώσεις και συντήρηση για να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των παιδιών. Τι προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή για τη βελτίωση της εικόνας των παιδικών χαρών του Δήμου μας; (ερωτώσα: Ευ. Καραγιάννη, δημ. σύμβουλος πλειοψηφίας «ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ»)
  3. Οι κοινόχρηστοι χώροι του Δήμου μας είναι σημεία ενδιαφέροντος και σημεία συγκέντρωσης και κοινωνικής επαφής των συνδημοτών μας. Υπάρχει κάποια διαδικασία σε εξέλιξη από την πλευρά του Δήμου για την ανάπλαση και την αναβάθμιση αυτών των χώρων (ερωτών: Δημ. Παπούλιας, δημ. σύμβουλος πλειοψηφίας «ΚΑΡΔΙΤΣΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ»)
  4. Οι ελλείψεις ειδικευμένου επιστημονικού τεχνικού προσωπικού (μηχανικοί) του δήμου και ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής για την πλήρη στελέχωση των υπηρεσιών (ερωτών: Εκτ. Γάζος, επικεφαλής δημ. παράταξης μειοψηφίας «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»)
  5. Οι κλιματικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις απαιτούν την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την αντιμετώπιση τους. Να μας ενημερώσετε αναλυτικά για τα έργα, τις προτεραιότητες και τις ενέργειες σας, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο (ερωτών: Κων. Ξυλομένος, επικεφαλής δημ. παράταξης μειοψηφίας «ΑλλΑΓή στην ΠΡάΞΗ»)

 

  1. Μπορεί ένας Think tank οργανισμός να θωρακίσει τον Δήμο; (ερωτών: Ιω. Παπανικολάου, δημ. σύμβουλος μειοψηφίας «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»)
  2. Για τη Δημοτική Ακίνητη Περιουσία – Κτηματολόγιο (ερωτών: Αθ. Μακροστέργιος, δημ. σύμβουλος μειοψηφίας «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»)
  3. Οι οφειλές του Λατομείου Ρούσσου (ερωτών: Αρ. Τέγος, δημ. σύμβουλος μειοψηφίας «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»)
  4. Το δημογραφικό πρόβλημα και οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την αντιμετώπισή του (ερωτών: Θ. Καλιάς, δημ. σύμβουλος μειοψηφίας «ΑλλΑΓή στην ΠΡάΞΗ»)
Προηγούμενο άρθρο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων: Αλληλεγγύη στους διωκόμενους στρατευμένους
Επόμενο άρθρο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Σοφάδων: Μήνας ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού