Ειδήσεις

Ευθαλία- Θεοδώρα (Θάλεια) Τσιαμούρα: Ρήξη η μόνη απάντηση για αξιοπρέπεια στην εργασία


 Οι αναχωρήσεις για τη σεζόν έχουν ήδη ξεκινήσει. Χιλιάδες νέοι, κάθε χρόνο ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους,αποχαιρετούν τις φίλες και τους φίλους τους καθώς δεν πρόκειται να τους συναντήσουν σύντομα. Επιβιβάζονται στην εθνική μας εργασιακή γαλέρα, δίχως να έχουν ιδέα για τις εργασιακές συνθήκες που πρόκειται να συναντήσουν.

Κάθε χρόνο η απαξίωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της τουριστικής σεζόν που ξεκινάει.Εξαντλητικά ωράρια εργασίας, τραγικές συνθήκες στέγασης,ανασφάλιστη εργασία, υποτίμηση της πραγματικής αξίας της εργασίας που καταβάλλουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι , υποτίμηση της ίδιας της προσωπικής αξίας της κάθε νέας και του κάθε νέου.

Οι πόλεις ερημοποιούνται, αδειάζουν τα καλοκαίρια και το χειμώνα σφίζουν ξανά με ζωή, με όλους εμάς τους νέους και τις νέες που αναρωτιόμαστε αν αυτή θα ήταν άραγε η τελευταία φορά που θα πρέπει να αφήσουμε πίσω τη ζωή μας και τα όνειρα μας προκειμένου να επιβιώσουμε.

Εμείς Στο ΜέΡΑ 25- Συμμαχία για τη ρήξη δεσμευόμαστε και παλεύουμε για

 

  • Επαναφορά των Συλλογικών Συµβάσεων Εργασίας
  • Αυτόµατες αυξήσεις (ΑΤΑ) που θα προστατεύουν τους µισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά επιδόµατα από τον πληθωρισµό.
  • Κατάργηση του νόµου Χατζηδάκη που µεταξύ άλλων ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση.
  • Επαναφορά του 13ου-14ου µισθού κι όλων των µνηµονιακών περικοπών (όπως η αναστολή των τριετιών στις Εθνικές Συλλογικές Συµβάσεις).
  • Επανασύσταση του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας)

 Δεσμευόμαστε προκειμένου να σταματήσει η ερήμωση της χώρας από την νεολαία, δεσμευόμαστε να παλέψουμε για τις ζωές μας που βρίσκονται σε μια διαρκή πολιορκία, για το μέλλον μας που δικαιωματικά μας ανήκει.

Γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς! 

 

 

Ευθαλία- Θεοδώρα (Θάλεια) Τσιαμούρα, Υποψήφια ΒουλεύτριαΜέΡΑ25 Καρδίτσας

 

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Μαζί, πετύχαμε πολλά. Σταθερά μαζί, μπορούμε ακόμα περισσότερα
Επόμενο άρθρο Πυρηνόκαρπα: Ευνοϊκές συνθήκες για προσβολές από εχθρούς και ασθένειες