Ειδήσεις

Eπιστολή στήριξης πληγέντων Δήμου Καρδίτσας – Του Ιωάννη Κολοβού


Σύμφωνα με την ανωτέρω σχετική επιστολής μου, σας Επισήμανατην ανάγκη αποζημίωσης μερίδας επαγγελματιών που δε διαθέτουν στεγαζόμενη επιχείρηση, όπως είναι οι μικροπωλητές λαϊκών αγορών, οι πλανόδιοι επαγγελματίες (οπωροπώλες, ιχθυοπώλες κ.λ.π) οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές, που επλήγησαν από τον καταστροφικό «ΙΑΝΟ». Η επιστολή μου έγινε δεκτή από όλους του αποδέκτες και με άμεσες ενέργειες από τα συναρμόδια Υπουργεία ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών.

Όμως, κατά τη σχετική διαδικασία Προέκυψαν στρεβλώσεις, οδηγώντας τους περισσότερους από τους μνημονευόμενους επαγγελματίες εκτός αποζημιώσεων. Οι στρεβλώσεις αυτές επικεντρώνονται στο γεγονός ότι οι επαγγελματίες για να ολοκληρωθεί ο φάκελος τους, μέσω της εφαρμογής του taxis-net και να εισαχθούν στις αποζημιωθείσες επιχειρήσεις, έπρεπε να διαθέτουν αριθμό παροχής ηλεκτροδότησης για τον επαγγελματικό τους χώρου. Αυτό όπως αντιλαμβάνεστε είναι αδύνατο, καθώς η συγκεκριμένη μερίδα επαγγελματιών εργάζονται εκτός στεγασμένων χώρων, η επιχείρηση τους στεγάζεται στο όχημα τους που καταστράφηκε από την πλημμύρα και προφανώς δε διαθέτει ηλεκτροδότηση.

Προς τούτο, και επειδή η προθεσμία των εν λόγω δηλώσεων φέρεται να λήγει την 30/11/2020, παρακαλώ όπως επαναδιαμορφώσετε την πλατφόρμα δηλώσεων, λαμβάνοντας υπόψη την παραπάνω επισήμανση μου, δίνοντας έτσι μια ελπίδα στους εν λόγω επαγγελματίες.

 

Του Ιωάννη Κολοβού, τοπικού συμβούλου Τ.Κ. Καρδίτσας

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Η συμβολή των Αποδήμων Θεσσαλών στην προβολή ελληνικών προϊόντων στη διεθνή αγορά
Επόμενο άρθρο Έργα αποκατάστασης στην κοίτη του Πάμισου ποταμού μετά τις καταστροφές του Ιανού