Έλλειμμα συντονισμού διαπιστώνεται στην κυβέρνηση λόγω ανυπαρξίας πολιτικών προϊσταμένων


  Συζητήθηκε χθες στη Βουλή η επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γ. Ραγκούση, με θέμα τον Διορισμό Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, Γενικών Γραμματέων των Περιφερειών και Διοικήσεων Οργανισμών του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και αντιμετώπιση των συσσωρευμένων λειτουργικών προβλημάτων. Ο Βουλευτής Καρδίτσας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, τ. Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων που ήταν ένας από τους 25 Βουλευτές της Ν.Δ. που την υπέγραψαν επεσήμανε ότι παρατηρείται έλλειψη συντονισμού του έργου της κυβέρνησης λόγω της ανυπαρξίας πολιτικών προϊσταμένων.

Ειδικότερα η πλήρης δήλωση του είναι η εξής:

«Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για την ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου διακυβέρνησης δυστυχώς θέσεις Ειδικών Γραμματέων Υπουργείων και Γενικών Γραμματέων Περιφέρειας ακόμη παραμένουν κενές. Έτσι δημιουργείται πραγματικό πρόβλημα διακυβέρνησης καθώς σημειώνεται έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης. Το γεγονός αυτό μαρτυρείται και από την πρόσφατη ανακοίνωση ονόματος για την πλήρωση θέσης Ειδικού Γραμματέα σε Υπουργείο και την επόμενη μέρα κιόλας η κυβέρνηση αναιρώντας τον εαυτό της ακύρωσε το διορισμό του συγκεκριμένου προσώπου. Επίσης δεν πρέπει να αγνοήσουμε το γεγονός ότι χιλιάδες συμπολίτες μας παραπλανήθηκαν από τις «αξιοκρατικές» προθέσεις της κυβέρνησης και μπήκαν στη διαδικασία αποστολής Βιογραφικών Σημειωμάτων  για τις εν λόγω θέσεις πιστεύοντας σε αντικειμενικά κριτήρια πρόσληψης. Όμως τελικά όπως αποδεικνύεται από πλήθος δημοσιευμάτων και δηλώσεων των αρμοδίων Υπουργών οι προσληφθέντες ανήκουν στο στενό κομματικό περιβάλλον των τελευταίων ενώ αρκετοί δεν έχουν περάσει καν από τη διαδικασία κατάθεσης των βιογραφικών τους, κάτι που είχε θέσει ως απαραίτητη προϋπόθεση ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Το ίδιο συνέβη και με διοικητικά συμβούλια οργανισμών διαφόρων Υπουργείων, τα οποία αρκετό διάστημα έχουν μείνει ακέφαλα, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα διοίκησης κα αποτελεσματικής διαχείρισης των προβλημάτων. Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του ΕΟΤ στο οποίο δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα αρμόδιο Διοικητικό Συμβούλιο για να υπογράψει αποφάσεις πληρωμών, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι του Οργανισμού να είναι απλήρωτοι, οι εισφορές τους στα ασφαλιστικά ταμεία των χωρών που δραστηριοποιούνται να είναι απλήρωτες αλλά και τα χρέη που οφείλει ο Οργανισμός προς τρίτους να συσσωρεύονται, γεγονός που δεν είναι καθόλου τιμητικό για τη χώρα μας. Ανάλογα παραδείγματα βέβαια έχουμε και σε άλλους Οργανισμούς»

Προηγούμενο άρθρο Η οικονομική πορεία του Δήμου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ