Ειδήσεις

Δράση της ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. για την παγκόσμια ημέρα των αστέγων


Η Αναπτυξιακή Καρδίτσας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α.με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αστέγων(10η Οκτωβρίου), οργάνωσεδράση εκπαιδευτικού – πολιτιστικού χαρακτήρα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και την Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας για τους ωφελούμενους του προγράμματος με τίτλο «Πρωτοβουλία Επανένταξης Αστέγων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας – ΠΡΩΤΕΑΣ Π.Ε.Κ.»

Από το πρόγραμμα που υλοποιεί η εταιρία, ωφελούνται 30 νοικοκυριά με 44 ωφελούμενους, οι οποίοι είναι καταγεγραμμένοι στα μητρώα των κοινωνικών υπηρεσιών όλων των Δήμων της Π.Ε. Καρδίτσας.

Με τη χρηματοδοτική στήριξη του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας το πρόγραμμα παρέχει στεγαστική αποκατάσταση, εργασιακή επανένταξη και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ωφελούμενων με βασικό στόχο την ενεργοποίηση και κοινωνικοποίηση των ευάλωτων αυτών συμπολιτών μας.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται η αξιολόγηση της πρότασηςγια το νέο πρόγραμμα αστέγων, το οποίο υποβλήθηκε από διαδημοτική συνεργασία των Δήμων της Π.Ε. Καρδίτσας και του Δήμου Δομοκού κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του ΥΚΟΙΣΟ.

Η ΑΝ.ΚΑ Α.Ε. εκφράζει τις ευχαριστίες της στο προσωπικό του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας κ.κΒλόντζου Βάσω – Αρχαιοφύλακα και  Γιαννέλου Μαρία – Αρχαιολόγο Μουσειολόγο, για την υποδοχή και ξενάγηση των ωφελούμενων.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Χαλιά που ανεβάζουν την Ελλάδα ψηλά - Του Κώστα Βλάχου
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα