Την Κυριακή 12 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση – συζήτηση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Σέκλιζας, σχετικά με το ζήτημα της πανδημίας, τα προβλήματα που αναδεικνύονται για το δημόσιο σύστημα υγείας και τις επιπτώσεις που υπάρχουν για τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και τις οικογένειές τους όχι μόνο στην υγεία αλλά και συνολικά στην ποιότητα ζωής τους.
Η Κούτρα Χαρά, Πρόεδρος της Ομάδας γυναικών, αρχικά, αναφέρθηκε στις δράσεις και τη στάση που κράτησε η Ομάδα αυτά τα δύο χρόνια που διαρκεί η πανδημία, με συνεχή ενημέρωση των γυναικών του χωριού και συμμετοχή σε μια σειρά κινητοποιήσεων για το ζήτημα της υγείας, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί από την Ένωση Γιατρών Νοσοκομείου και κέντρων υγείας Καρδίτσας τα ταξικά σωματεία της περιοχής, αλλά και σαν γυναικείο ριζοσπαστικό κίνημα με τον σύλλογο γυναικών Καρδίτσας και την Ομάδα Γυναικών Ταμασίου. Ταυτόχρονα, επισήμανε τις ευθύνες που υπάρχουν για τις ελλείψεις και την απαξίωση της Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας τόσο από την τωρινή όσο και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις οδηγώντας ουσιαστικά στην ιδιωτικοποίηση τον τομέα της υγείας και τις λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν ακριβά για αυτήν.
Ο Μήχας Ιωάννης, Γραμματέας της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, παίρνοντας το λόγο σκιαγράφησε την τραγική κατάσταση που επικρατεί τόσο στο νοσοκομείο όσο και στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας της Καρδίτσας και τόνισε πως οι ελλείψεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικό προϋπήρχαν απλώς με την έξαρση της πανδημίας αναδείχτηκαν ακόμη περισσότερο. Ανέλυσε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στην υγεία και κάλεσε σε αγώνα για: «Μαζικές προλήψεις μόνιμων γιατρών και λοιπού προσωπικού ώστε να καλυφθεί το σύνολο των κενών, αυξάνοντας δραστικά τις οργανικές θέσεις με βάση τις ανάγκες. Να επιστρέψουν τώρα όσοι συνάδελφοι είναι σε αναστολή εργασίας. Κανείς δεν περισσεύει.
Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να ενισχυθεί με μόνιμες προσλήψεις και υποδομές και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που αποσαρθρώνεται τελείως. Οργανωμένο πρόγραμμα εμβολιασμών με ευθύνη του κράτους και την απαραίτητη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, φαρμακοεπαγρύπνηση και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με πλήθος ερωτήσεων που έγιναν από τις γυναίκες. Στο κλείσιμο υπήρξε κάλεσμα συμμετοχής στην παρέμβαση που θα γίνει από την Ομάδα, από κοινού με τον Σύλλογο Γυναικών και την Ομάδα Ταμασίου στο νοσοκομείο Καρδίτσας για την μη λειτουργία του Μαστογράφου λόγω έλλειψης προσωπικού.