Ειδήσεις

Δήμος Σοφάδων: Αιτήσεις για επίδομα βοηθητικών χώρων/αποθηκών


Ο Δήμος Σοφάδων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους δημότες ότι  μετά την τροποποίηση της σχετικής Υπουργικής απόφασης το «επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών» (600 €) θα δοθεί και σε πληγέντες των οποίων οι βοηθητικοί χώροι/αποθήκες της κύριας κατοικίας επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές του ΙΑΝΟΥ στις 18 – 19/9/2020.

Τονίζεται ότι αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι βοηθητικοί χώροι/ αποθήκες να ήταν  δηλωμένοι στην Εφορία προ της πλημμύρας. Επίσης διευκρινίζεται ότι  οι αιτήσεις αφορούν μόνο  βοηθητικούς χώρους και όχι αγροτικές αποθήκες.

Στις κατοικίες που έγινε ήδη αυτοψία από τα συνεργεία του Δήμου και έχουν καταγραφεί, δεν χρειάζεται να κάνουν καμία επιπλέον ενέργεια και θα ειδοποιηθούν προκειμένου να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά (αν δεν τα έχουν ήδη προσκομίσει).

Στις περιπτώσεις που δεν υπήρξε αυτοψία και καταγραφή από τα συνεργεία παρακαλούνται οι δημότες να κάνουν αίτηση για αποζημίωση στο Δήμο μας (Δημαρχείο)  κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00 και για το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 4/2/2021 μέχρι την Παρασκευή 12/2/2021.

Επισημαίνεται  ότι όσοι δημότες έλαβαν το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών (600 Ευρώ) λόγω της πλημμύρας στην κύρια κατοικία τους δεν δικαιούνται πρόσθετο επίδομα για τους βοηθητικούς χώρους/ αποθήκες.

 

Προηγούμενο άρθρο Υποβολή ενστάσεων παραγωγών της Τ.Κ. Μέλισσας
Επόμενο άρθρο Rapid tests για COVID-19 στον Παλαμά την Παρασκευή 05/02