Ειδήσεις

Δήμος Μουζακίου: Επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου Δασκαλάκη στο Μαυρομμάτι


Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και της δημιουργίας ψηφιακού μουσείου στο σπίτι του Γεωργίου Καραϊσκάκη, αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με επικεφαλής την Πρόεδρό της, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, επισκέφτηκε το Σάββατο 12/06, το Μαυρομμάτι, την ιστορική έδρα του Δήμου Μουζακίου.

Αρχικά η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», παρευρέθηκε στην κεντρική πλατεία του Μαυρομματίου, όπου κατέθεσε στεφάνι έμπροσθεν του έφιππου ανδριάντα του οπλαρχηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη και στη συνέχεια με τον Δήμαρχο Μουζακίου, Θεοφάνη Στάθη μετέβη στο σπίτι όπου έζησε ο Αρχιστράτηγος της ελληνικής επανάστασης και μέσα από μια παραγωγική συζήτηση ανέλυσαν το πλάνο κατασκευής του ψηφιακού μουσείο.

Με στόχο τη δημιουργία του εν λόγω μουσείου, ο Δήμος Μουζακίου, έχει εκπονήσει σχετική μελέτη την οποία ενέκρινε η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Εσωτερικών για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Μουζακίου, κ.Στάθης, τόνισε: «Σε συνέχεια της επικοινωνίας που έχουμε αναπτύξει με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και την Πρόεδρό της Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, είχα την χαρά να την ξεναγήσω στο ιστορικό Μαυρομμάτι του Δήμου Μουζακίου και να αναλύσω τη δημιουργία αναπτυξιακής δυναμικής στην περιοχή μας, η οποία θα επιτευχθεί με την κατασκευή του ψηφιακού μουσείου. Το εν λόγω έργο, θα αποτελέσει όχι μόνον σημαντικό πόλο εντόπιας οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης αλλά κι έναν πρότυπο χώρο επίσκεψης και παιδείας για όλους τους Έλληνες. Μέσα από νέες τεχνολογίες, τιμώντας τον ήρωά μας Γεώργιο Καραϊσκάκη, ο οποίος είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τόπου και της ιστορίας μας, χρέος μας είναι να αφήσουμε μια σπουδαία παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κωστής Νούσιος, η Πρόεδρος του Δ.Σ Μουζακίου, Μαρία Καραμπέκου, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Επαμεινώνδας Γκινής και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαυρομματίου «Ο Καραϊσκάκης», Δημήτρης Γιώτης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Καρδιτσιώτης Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα στον Τζόκοβιτς στον τελικό του Roland Garros
Επόμενο άρθρο Μήνυμα του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καραγιάννη προς τους υποψήφιους των Πανελληνίων εξετάσεων