Ειδήσεις

Δημοπρατείται η προμήθεια δύο νέων μεταλλικών γεφυρών Bailey


Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Προμήθεια Μεταλλικών Συναρμολογούμενων Γεφυρών για την Ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας». Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και αφορά στην προμήθεια δύο γεφυρών ξηρών ανοιγμάτων που θα φυλάσσονται σε στρατιωτικές Μονάδες της Θεσσαλίας και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Δικαιούχος του έργου είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και Φορέας Λειτουργίας και Συντήρησης το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

«Σε συνεργασία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δημοπρατούμε ένα σημαντικό έργο που συμβάλει στη  διατήρηση της υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση κινδύνων και απειλών όπως οι φυσικές καταστροφές, καθώς και σ την εξασφάλιση δυνατότητας άμεσης αντίδρασης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Επιπρόσθετα, συμβάλλει σε δραστηριότητες κοινωνικής αρωγής και υποστήριξης των κρατικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και ειδικότερα στην υλοποίηση σχεδίων έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και στην διατήρηση ανοικτών οδικών αξόνων στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου “Ξενοκρατης”» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι γέφυρες

Κάθε γέφυρα έχει τα εξής βασικά, τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά:

α. Αποτελεί το βασικό μέσο για τη γεφύρωση ξηρών ανοιγμάτων επί παντός εδάφους. Ενδείκνυται η χρήση της για ταχεία γεφύρωση οπουδήποτε απαιτηθεί για την επαναλειτουργία διακοπείσας κυκλοφορίας λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και την καταστροφή δρομολογίων.

β. Η γέφυρα  αποτελείται από μεταλλικά στοιχεία, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους αρθρωτά, προκειμένου να μπορεί να συναρμολογηθεί και αποσυναρμολογηθεί μόνο από προσωπικό, χωρίς τη χρήση μηχανημάτων.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στις 8/4 στους Σοφάδες
Επόμενο άρθρο Επιμορφωτική συνάντηση: Αφηγήσεις του 1821 με όχημα την Τέχνη