Ειδήσεις

Διαμαρτυρία για την αυθαίρετη κατεδάφιση νόμιμου κτίσματος Κέντρου Υγείας Μουζακίου


Εμείς οι υπογράφοντες, μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα για τη διάσωση του κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου, πολίτες, δημότες, κάτοικοι της κωμόπολης Μουζακίου και της ευρύτερης περιφέρειας Δήμου Μουζακίου, αντιλαμβανόμενοι την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το επίπεδο της υγείας, της οικονομίας και της συγκοινωνίας στο Μουζάκι έξι (6) μήνες μετά την κατάρρευση των υποδομών του από τις φονικές πλημμύρες (Ιανός 18-19/9/2020), αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να διαμαρτυρηθούμε, να καταγγείλουμε και να εκφράσουμε έντονα την αντίρρησή μας, στην επιχειρούμενη από την 5η Υ.Π.Ε  αδιανόητηπροσπάθεια έκδοσης άδειας κατεδάφισηςκτηρίου Κ.Υγείας Μουζακίου.

Είμαστε αγανακτισμένοι από τις αντιφατικές, παραπλανητικές, δαπανηρές και επιζήμιες αποφάσεις, ενέργειεςκαι παραλείψεις των αρμοδίων της 5ης Υ.Π.Ε προκειμένου να κατεδαφίσουν όψιμα το Κ. Υγείας Μουζακίου το οποίο κατέχει νόμιμη άδεια οικοδομής (752/1985)! παρά το γεγονός ότι, η Επιτροπή Ελέγχου Επικινδύνως Ετοιμόρροπων Κατασκευών Π.Ε Καρδίτσας γνωμοδότησε ομόφωνα (Α.Π 73/15-1-2021)και αποφάσισετελεσίδικα 409/2-2-2021 πως, το εναπομείναν τμήμα της κατασκευής(1075 τ.μ), «δεν χαρακτηρίζεται επικινδύνως ετοιμόρροπο! έχει στατική επάρκεια! και μπορεί να επισκευαστεί!, για επανάχρηση!».

Επισημαίνουμε ότι, στο κτίριο του Κ.Υγείας Μουζακίου αυθαίρετα, χωρίς άδεια και πρωτόκολλο έγιναν εργασίες προετοιμασίας κατεδάφισης, καθαίρεσης και απομάκρυνσης, αρχειακού, τηλεπικοινωνιακού, γραφειακού και υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού, προς άγνωστη κατεύθυνση.Έβγαλαν! μέχρι τις πόρτες, τα παράθυρα, τα κουφώματα κ.α.!

Άμεσα έχουν ηθική υποχρέωση να επαναφέρουν τη Δημόσια Περιουσία στη θέση της, να αποκαταστήσουν τη ζημία και «αφού δεν θέλουν το Κ. Υγείας εκεί», να τοπαραχωρήσουν ως κτήριο ασφαλή και λειτουργικό στο Δήμο Μουζακίου και στους Δημότες του οποίου ανήκει, προκειμένου μαζί με την Π. Γέφυρα, το Δημαρχείο, το Δημοτικό Γυμναστήριο και την Περιφερειακή Οδό με την απαραίτητη αντιπλημμυρική θωράκιση,να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και να τεθούν στην υπηρεσία της κοινωνίας των Πολιτών.-

 

Για τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα διάσωσης κτηρίου Κ. Υγείας Μουζακίου: Α. Βασιλάκος, Θ. Δημητρίου, Μ. Βαίτσης, Β. Παπουτσής, Σ. Πλακιάς, Β. Σέμπρος, Λ. Γιώτης

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 - Φίλιππος Μανδηλαράς, η πρώτη μου ιστορία
Επόμενο άρθρο Αποτελέσματα rapid tests στους Σοφάδες