Ειδήσεις

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: Από το αγρόκτημα στο πιάτο – Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία – περιβάλλον


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Περιφέρειας Θεσσαλίας Europe Direct σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε τη  διαδικτυακή παρουσίαση με θέμα «Από το αγρόκτημα στο πιάτο – Τρώμε έξυπνα χωρίς να επιβαρύνουμε υγεία – περιβάλλον» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη  21 Απριλίου 2021 και ώρα 12.00-13.30.

Θα παρουσιαστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της στρατηγικής της ΕΕ «από το αγρόκτημα στο πιάτο» που επιδιώκει:

  • μείωση κατά 50 % της χρήσης χημικών φυτοφαρμάκων και του κινδύνου που συνδέεται με αυτά και κατά 50 % της χρήσης των πιο επικίνδυνων φυτοφαρμάκων έως το 2030
  • μείωση των απωλειών θρεπτικών ουσιών τουλάχιστον κατά 50 %, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν θα υπάρξει υποβάθμιση της γονιμότητας του εδάφους. Με τον τρόπο αυτό θα μειωθεί η χρήση λιπασμάτων τουλάχιστον κατά 20 % έως το 2030
  • μείωση κατά 50 % των πωλήσεων αντιμικροβιακών φαρμάκων για τα εκτρεφόμενα ζώα και τις υδατοκαλλιέργειες έως το 2030
  • αύξηση των εκτάσεων βιολογικής καλλιέργειας έως το 25 % της γεωργικής γης έως το 2030.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή παρουσίαση στο youtube και στο facebook

 

Προηγούμενο άρθρο Τι έδειξαν τα rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο ΕΚΦΕ Καρδίτσας: Συμμετοχή στο 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας