Ειδήσεις

Χρηματοδότηση του Δήμου Λ. Πλαστήρα για αποκατάσταση των ζημιών από τον Ιανό


Νέα χρηματοδότηση για το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, εγκρίθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, για έργα αποκατάστασης στις υποδομές από τις καταστροφές του «Ιανού». Πρόκειται για έργα που διεκδίκησε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος στην τελευταία επίσκεψη του Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρ. Τριαντόπουλο στη λίμνη Πλαστήρα, αλλά και τις επαφές του δημάρχου με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πέτσα.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα υπέβαλλε με το 3ο Τεχνικό Δελτίο μελέτες για έργα, καθώς και χρηματοδότηση γεωλογικών μελετών στον οικισμό Αγία Μαρίνα που συνεχίζει να κατολισθαίνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα διεκδίκησε και πέτυχε συνολική χρηματοδότηση 4.050.000 ευρώ μέχρι σήμερα, ενώ έχει απορροφήσει το 100% των πιστώσεων από τον «ΙΑΝΟ». Παράλληλα έχει ολοκληρώσει 47 μελέτες για μικρά ή μεγαλύτερα έργα, συνολικής αξίας 3,5 εκατ. ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα αναφέρει: «Η νέα χρηματοδότηση είναι απόρροια της μεθοδικής δουλειάς που κάνουμε. Είναι έργα τα οποία έχουν μελετηθεί και έρχονται να αποκαταστήσουν ένα μέρος των ζημιών που έγιναν, ενώ απομένει αρκετός δρόμος για την οριστική αποκατάσταση. Μελετούμε και διεκδικούμε με σοβαρότητα έργα με προτεραιότητα την ασφάλεια των οικισμών, αλλά και την αναπτυξιακή προοπτική της Λίμνης Πλαστήρα. Παράλληλα σχεδιάσαμε νέα έργα υποδομής για την ανανέωση του τουριστικού προϊόντος αλλά και τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής. Όσο πιο γρήγορα αποκατασταθούν οι ζημιές στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, τόσο μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία δημιουργείται για την Οικονομία της Καρδίτσας. Πέρα από τα έργα που θα γίνουν με ευθύνη του Δήμου, υπάρχουν ακόμα μεγάλες εκκρεμότητες στο οδικό κύκλωμα της Λίμνης Πλαστήρα, για την αντιμετώπιση των οποίων πρέπει να τύχει ανάλογης χρηματοδότησης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Στ. Πέτσα και τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρ. Τριαντόπουλο, ο οποίος μέσα σε ένα εξάμηνο επισκέφθηκε τρεις φορές το Δήμο μας και είχε τη δυνατότητα να δει τις ανάγκες μας από κοντά. Επίσης ευχαριστώ τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρα και τους βουλευτές Καρδίτσας κ. Ασημίνα Σκόνδρα και Γιώργο Κωτσό για το αδιάλειπτο ενδιαφέρον τους.»

 

Προηγούμενο άρθρο Την επανέναρξη του Πειραματικού Γυμνασίου Φαναρίου ζητά ο Δήμαρχος Μουζακίου
Επόμενο άρθρο 197 οικογένειες εγκαταστάθηκαν σε οικίσκους και τροχόσπιτα ένα μήνα μετά τον καταστροφικό σεισμό