Ουκ ένι ιατρικήν είδέναι, όστις μη οίδεν ό τι εστίν άνθρωπος. Είναι αδύνατο να ξέρει την ιατρική αυτός που δεν ξέρει ακριβώς τί είναι ο άνθρωπος. Γιατί, ην γαρ παρή φιλανθρωπίη, πάρεστι και φιλοτεχνίη, δηλαδή, εκεί που υπάρχει αγάπη για τον άνθρωπο, υπάρχει αγάπη και για την επιστήμη.
Ο Μέγας Ιπποκράτης, πατέρας και θεμελιωτής της ορθολογικής ιατρικής πέτυχε το αρμονικό συνταίριασμα της ανθρωποκεντρικής επιστήμης με την ιατρική τέχνη και τον φιλοσοφικό στοχασμό, ταυτίζοντας την επαγγελματική της άσκηση με τις ηθικές και δεοντολογικές αρχές και τις ανθρωπιστικές αξίες. Γιατί στο επίκεντρο της αναζήτησης όλων αυτών ήταν, είναι και παραμένει, ο Άνθρωπος.
Αυτό είναι το διαχρονικά επίκαιρο μήνυμα των εκδηλώσεων που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», το Δήμο Λαρισαίων τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας και το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια από την ίδρυσή του, 30 χρόνια δημιουργικής πορείας ανάπτυξης, εξωστρέφειας και προσφοράς με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Μια προστιθέμενη αξία για την εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία, τη διάδοση της επιστημονικής γνώσης, την τοπική οικονομία, τον πολιτισμό, τον τουρισμό.
Με ενσυναίσθηση, συνεργασία, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ολοκληρωμένο σχεδιασμό, η Περιφέρεια Θεσσαλίας επένδυσε περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (νέες κτιριακές πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις, σύγχρονος εκπαιδευτικός και ερευνητικός εξοπλισμός, συμμετοχή του Πανεπιστημίου σε ευρωπαϊκά προγράμματα, έργα για την προώθηση της εφαρμοσμένης έρευνας και της καινοτομίας ) και περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση της κρατικής υγείας, πολύ πριν και με ακόμα μεγαλύτερη ένταση κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης covid-19.
Το σύνθημα μας είναι «ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις». Αυτός είναι ο δικός μας έμπρακτος τρόπος να τιμήσουμε την Ιπποκρατική Ιδέα και όσους εργάζονται με ανταγωνισμό προσφοράς, αίσθημα ευθύνης, επιστημονική αφοσίωση και επαγγελματικό ήθος για το υπέρτατο αγαθό της δημόσιας Υγείας και την εκπαίδευση «ολοκληρωμένων» γιατρών με ανιδιοτελή αγάπη για την Επιστήμη και τον Άνθρωπο.