Bιομηχανική ντομάτα & πιπεριά στο καθεστώς επιστροφής φόρου 12%


Κύριε Υπουργέ,

Οι αγρότες μας βρίσκονται σε εξαιρετικά δεινή θέση, γεγονός που είναι πλέον κοινά αποδεκτό καθώς αναδείχθηκε και απασχόλησε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις.

Η αύξηση της επιστροφής του φόρου από 7% σε 12%  αποτελεί ένα από τα βασικά αιτήματα των αγροτών προς το Υπουργείο σας, που εκφράζονται τόσο από τους ίδιους  όσο και από τα συνδικαλιστικά όργανα τους όπως η ΠΑΣΕΓΕΣ.

 Στην περιοχή μας υπάρχουν αγρότες που ασχολούνται με τη βιομηχανική ντομάτα και την πιπεριά που στο σύνολο καλλιεργούν περίπου 7000 στρέμματα. Βασικό αίτημα τους είναι να συμπεριληφθούν και αυτοί στην αύξηση της επιστροφής ΦΠΑ στο 12%, όπως και οι υπόλοιποι παραγωγοί βαμβακιού, καλαμποκιού, σιταριού κτλ.

Όπως είναι γνωστό, η καλλιέργεια της πιπεριάς και της βιομηχανικής ντομάτας είναι καλλιέργειες πολυδάπανες και η αύξησης της επιστροφής του ΦΠΑ θα ήταν ένα μέτρο που θα βελτίωνε σημαντικά την οικονομική τους κατάσταση.

Κύριε Υπουργέ,

Το αίτημα της αύξησης του ποσού του ΦΠΑ είναι απολύτως δίκαιο και η ικανοποίησή  του θα ανακουφίσει και θα διευκολύνει τους αγρότες σ’ αυτή τη δύσκολη τους φάση. Πιστεύουμε επίσης ότι είναι άδικο να γίνουν εξαιρέσεις από τους παραγωγούς που δικαιούνται αυτή την ενίσχυση και ότι πρέπει οι αγρότες που καλλιεργούν βιομηχανική ντομάτα και πιπεριά να συμπεριληφθούν στους δικαιούχους της αύξησης του ποσοστού του ΦΠΑ.

Με τιμή

ΑΛΕΞΑΚΟΣ ΦΩΤΗΣ

Νομάρχης Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Αναγκαιότητα η προώθηση μεγάλων έργων υποδομής για το Νομό
Επόμενο άρθρο Εθνικό Αγροτικό Μουσείο διεκδικεί ο Δήμος Καρδίτσας