Bελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας των ΑΕΙ»


Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος αναφορικά με τις εκθέσεις εξωτερικής αξιολόγησης για τα πρώτα τμήματα Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Στόχος μας είναι η στήριξη των Δημόσιων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Επενδύουμε στην ποιοτική εκπαίδευση που μπορεί να καταστεί η σημαντικότερη πηγή για την ανάπτυξη της οικονομίας μας και την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας μας.

Ειδικότερα για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχουν λάβει χώρα από το 2004 έως σήμερα αποβλέπουμε στην βελτίωση της ποιότητας της ακαδημαϊκής έρευνας και διδασκαλίας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Θεσπίστηκε ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας αυτών, εναρμονισμένο με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, ώστε τα Ελληνικά ΑΕΙ να μπορούν να διαδραματίζουν ισότιμο ρόλο στο διαμορφούμενο ενιαίο Ευρωπαϊκό χώρο ανώτατης εκπαίδευσης. Προς αυτή την κατεύθυνση, ενισχύσαμε την αξιολόγηση, ώστε να διασφαλισθεί η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Θεωρούμε ότι διαδικασίες αξιολόγησης τεκμηριώνουν τις πραγματικές ανάγκες των Ιδρυμάτων. Αναγνωρίζοντας τις όποιες αδυναμίες μπορούμε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επίλυση τους. 

Παράλληλα ξεκινήσαμε το διάλογο για την αποσύνδεση του Λυκείου από την εισαγωγή στα Ανώτατα Ιδρύματα. Ο διάλογος αυτός αναβαθμίζει την παρεχόμενη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και φυσικά την ποιότητα της εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ».

Προηγούμενο άρθρο Προετοιμασίες συλλόγου Αργιθεατών Μουζακίου για ετήσιο χορό & κούλουμα
Επόμενο άρθρο Ο δημόσιος απολογισμός της ΔΕΤΑΚ γίνεται χωρίς να υπάρχουν εγκεκριμένα οικονομικά στοιχεία