Ειδήσεις

Αθλητικές δράσεις για παιδιά ρομά


Οι Ρομά χωρίς σύνορα  διοργανώνουν αθλητικές  δραστηριότητες  και αγώνες τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά Ρομά στις Τσιγγάνικες κοινότητες.

Ο Τσιγγάνικος φορέας προχώρησε στην ίδρυση ακαδημίας ποδοσφαίρου  για παιδιά ηλικίας 6 έως 16 χρονών.

Επίσης η οργάνωση των Ρομά χωρίς σύνορα θα δημιουργήσει   στο προσεχές διάστημα παιδικά τμήματα   μπάσκετ και βόλεϊ για κορίτσια και αγόρια.

Τέλος οι Ρομά χωρίς σύνορα θα οργανώσουν και άλλες αθλητικές δράσεις όπως τένις, πινγκ πονγκ  κτλ.

Στόχος των αθλητικών δράσεων είναι  η δυνατότητα συμμετοχής τω παιδιών Ρομά στον αθλητισμό με σκοπό τη μείωση της παραβατικότητας και  εγκληματικότητας στους Τσιγγάνικους οικισμούς.

Στόχος  δημιουργίας των τμημάτων  ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ είναι η δυνατότητα πρόσβασης  των παιδιών Ρομά στο πρωταθλητισμό και τη σωματική άσκηση  τους με απώτερο σκοπό την αποφυγή των ναρκωτικών, του αλκοολισμού και του καπνίσματος.

Προς αυτή τη κατεύθυνση θα κινηθεί και θα εργαστεί το διοικητικό συμβούλιο της οργάνωσης.

Το υπουργείο εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων με την έμπρακτη στήριξη  του γενικού  γραμματέα κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχεια ένταξε το έργο στις επιχορηγήσεις του κρατικού μηχανισμού της χώρας καθώς οι Ρομά χωρίς σύνορα είναι πλέον πιστοποιημένος φορέας παροχής φροντίδας κοινωνικών υπηρεσιών.

Προηγούμενο άρθρο 3 θετικά κρούσματα το αποτέλεσμα των rapid tests στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Διάκριση μαθητών του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας