Ειδήσεις

Αστέριος Γ. Βασιλάκος: Όσα δεν μας έδειξαν … και δεν ακούστηκαν … στο Μουζάκι


Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,  Με απορία, οργή και θυμό παρακολουθήσαμε τη Δευτέρα 2/9/2024τα αλαζονικά και μονότονα πλέον πανηγύρια, χαρές και δηλώσεις της Δημοτικής αρχής στο κόψιμο της κορδέλας εγκαινίων νέου κτηρίου Κέντρου Υγείας Μουζακίου, παρουσία του Πρωθυπουργού και του κυβερνητικού κλιμακίου που βρέθηκε στον τόπο μας.

Προφανώς εκεί Κανένας! δεν ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος εκατομμυρίων ευρώ, στην κατασκευή νέου κτηρίου, καθώς και για την «αφοσίωση συμμετοχής» της διοίκησης της 5ης Υ.Π.Ε και του Δήμου Μουζακίου στο σκάνδαλο κατεδάφισης, καταστροφής και λεηλασίας κτηρίου και εξοπλισμού Κέντρου Υγείας Μουζακίου, Παρά τις εκ του αντιθέτου ορθές απόψεις, γνωμοδοτήσεις, βεβαιώσεις και ομόφωνες εκθέσεις αυτοψίας των αρμόδιων σχετικών επιτροπών και πολεοδομικών αρχών Νομού Καρδίτσας.

Τα γκρέμισαν!!! λοιπόν χωρίς να έχουν τίποτα τα 1075!!!! τ.μ έτοιμου κτηρίου το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για ανάγκες του Δήμου Μουζακίου και τελευταία της Σχολής Αστυνομίας!!! Αφού η διοίκηση της 5ης Υ.Π.Ε δεν το ήθελε! κι η κυριότητά του επανέρχονταν! αυτοδίκαια στο Δήμο Μουζακίου.

Κανένας δεν τόλμησε να παρουσιάσει στον Πρωθυπουργό τα ακριβοπληρωμένα αλλά αέναα!!!έργα αποκατάστασης βλαβών Ιανού τα οποία,‘ Οχι μόνον δεν «Άντεξαν στον Daniel» όπως δήλωσε ο ίδιος προφανώς ανημέρωτος, αλλά στην κυριολεξία τα πήρε όλα το Ποτάμι!Καταστρέφοντας και το Περιβάλλον!

Υπενθυμίζουμε ότι, λίγα μέτρα πιο πέρα από την κορδέλα των εγκαινίων! οι Πολίτες παραμένουν εκτεθειμένοι σε κινδύνους Πλημμύρας, Πυρκαγιάς, Ανεμοστρόβιλου και Αμιάντου, από το κατακρημνισμένο γυμναστήριο! ένα χρόνο τώρα πεταμένο και εγκαταλειμμένο! στην κοίτη του Παμίσου, από τη ρύπανση και τη μόλυνση με λύματα και βοθρολύματα του μπουκωμένου ακόμα Παλαιοχωρίτη! Από τους ΧΑΔΑ! και από τις αιωρούμενες και διαταραγμένες καρκινογόνες ίνες αμιάντου! εξ αιτίας της αδράνειας και της αδιαφορίας του Δημάρχου Μουζακίου.

Δυστυχώς για τους διοικούντες τον τόπο, δεν μπόρεσαν οι καταστροφικές πλημμύρες στο Μουζάκι να σκεπάσουν και να κρύψουν το Ποτάμι λαθών! αστοχιών, κακοτεχνιών! και παραλείψεων, στα εκτελούμενα δήθεν έργα.

Για μία ακόμα φορά και παρά τις μεγάλες και χθες εξαγγελίες το σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών αγνοείται! όπως αποκρύπτεται και η τυχόν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και η τήρηση χρονοδιαγράμματος προθεσμιών! στη διαδικασία κατασκευής και ολοκλήρωσης αντιπλημμυρικών έργων!!!

Στον απόηχο λοιπόν της επίσκεψης του Πρωθυπουργού δηλώνουμε μετά λόγου και πραγματικών γεγονότων γνώσεως ότι, Δεν υπάρχει αντιπλημμυρική προστασία και δεν αποκαταστάθηκαν οι υποδομές στο Μουζάκι από τις βλάβες Ιανού και Dtaniel, Παρά τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν! και συνεχίζουν να ξοδεύονται με μηδαμινό τον θετικό απολογισμό των μέχρι σήμερα έργων.

Γράφτηκε η μελανότερη σελίδα στην Ιστορία του Μουζακίου με τον άδικο και πρόωρο χαμό της δικής μας κοπέλας στην κοίτη του Παμίσου και δεν θα ξεχάσουμε Ποτέ αυτούς που μας έμαθαν να ζούμε με τα Τσουβαλάκια! τη Νοοτροπία της Αποζημίωσης!!! και την καθημερινή ευχή «Να μην Βρέξει…»

 

Γράφει ο Αστέριος Γ. Βασιλάκος, Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης Μουζακίου

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Καρδίτσας στο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ
Επόμενο άρθρο Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας σε συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη